Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Αλέξη καλημέρα: Απαιτείται ειδικό σχέδιο για τους αναποφάσιστους

Αλέξη καλημέρα: Απαιτείται ειδικό σχέδιο για τους αναποφάσιστους
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλέξη καλημέρα

Φαντάζομαι την ανάλυση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Πουλάκη για τους αναποφάσιστους και τις εκλογές  θα τη γνωρίζεις. Είναι μία εξαιρετική ανάλυση που με στέρεα επιχειρήματα υποστηρίζει ότι η πολιτική ανατροπή είναι εφικτή.

Ωστόσο αναφέρει και μια παρατήρηση, καίρια κατά την άποψή μου, όταν επισημαίνει ότι : “Αν καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πείσει τους πολίτες, που ακόμα αμφιταλαντεύονται, ότι υπάρχει εναλλακτικό και ρεαλιστικό σχέδιο που θα βελτιώσει τις ζωές των πολλών, τότε η προοπτική της πολιτικής αλλαγής δεν θα αργήσει να φανεί ακόμα και πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.”

Τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει και φαντάζομαι θα συμφωνείς Αλέξη, ότι αυτοί οι πολίτες δεν έχουν πειστεί από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. Εξάλλου, αν είχαν πειστεί δεν θα ήταν αναποφάσιστοι. Για αυτούς απαιτείται ένα ειδικό σχέδιο. Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι οι αμφιβολίες είναι δύο. Η πρώτη αναφέρεται στην προηγούμενη διακυβέρνηση της χώρας και στο έργο που είχε γίνει. Και η δεύτερη η οποία έχει σχέση και με την προηγούμενη αν είστε αποφασισμένοι και ικανοί να υλοποιήσετε τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνετε. Βεβαίως, επιπλέον διαφαίνεται και το στοιχείο της εμπιστοσύνης το οποίο εξαρτάται από τα προηγούμενα, καθώς και όσα θα αναφερθούν παρακάτω.

Η ικανότητα είναι ένας παράγοντας που ξεκινά από την προηγούμενη διακυβέρνηση και σήμερα επεκτείνεται στα στελέχη που θα αναλάβουν υπουργοί. Στην προηγούμενη διακυβέρνηση θα αναφερθούμε σε ένα ολόκληρο άρθρο, γιατί είναι κομβικής σημασίας για μια κατηγορία πολιτών.

Η εμπιστοσύνη ξεκινά κι αυτή από το παρελθόν και φτάνει στο παρόν. Όπως γίνεται αντιληπτό στο σκέλος της εμπιστοσύνης σου αναλογεί ένα μεγάλο μερίδιο, ίσως το συντριπτικά μεγαλύτερο, να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη στους αναποφάσιστους από τους οποίους θα κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Πως θα γίνει αυτό; Μόνο με την προβολή στέρεων και πειστικών επιχειρημάτων και παραδειγμάτων αναλυτικών για τις προτάσεις, ώστε να πειστούν οι πολίτες ότι οι προτεινόμενες πολιτικές και τα μέτρα είναι απολύτως ρεαλιστικά. Ο ρεαλισμός των πολιτικών είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για τους αναποφάσιστους.

Κατά την εκτίμησή μου θα λειτουργούσε πολύ θετικά αν για τα καίρια και σημαντικά θέματα, όπως οι πλειστηριασμοί, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, οι αυξήσεις στους δημόσιους υπαλλήλους και του κατώτατου μισθού, τα αναδρομικά και η 13η σύνταξη στους συνταξιούχους, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, οι παρεμβάσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο, συντάσσατε ολοκληρωμένα νομοσχέδια τα οποία θα παρουσιάσετε στους πολίτες και θα δεσμευόσουν εσύ Αλέξη ότι θα γίνουν νόμοι τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης.

Είναι ένα στοιχείο ισχυρό επικοινωνιακά, το οποίο συνοδεύεται και από το πλεονέκτημα της λεπτομερούς παρουσίασης των μέτρων. Στα μάτια και τα αυτιά των πολιτών παύουν να είναι γενικόλογες εξαγγελίες, αλλά παίρνουν το χαρακτήρα εν δυνάμει πράξεων, πράγμα που πολλαπλασιάζει την επιδρασή τους και την αξιοπιστία τους.

 

 

 

 

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X