Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η νέα μεγάλη γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η νέα μεγάλη γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Είναι η νέα μεγάλη γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο μεγάλη από την ανέμελη ποδηλατάδα στην Πάρνηθα και το συνωστισμό στο γεύμα στην Ικαρία. Μιλάμε για τον διάλογο που είχε, έστω στο πόδι με τον κατοχικό ηγέτη του ψευδοκράτους τον Ερσίν Τατάρ.

Μπορεί να συνέβη, όπως το είπε ο πρωθυπουργός και να πρόκειται για μία τυχαία διασταύρωση. «Διασταυρώθηκε» τυχαία με τον Τατάρ στην κουζίνα της Συνόδου Κορυφής και στη φωτό φαίνονται  κατσαρόλες, ταψιά και άλλα κουζινικά είδη.

Ομως, κύριε Μητσοτάκη σε ένα εθνικό ζήτημα δεν χωρούν “αστικές ευγένειες”, γιατί παράγονται αποτελέσματα ακόμα και από μία τυχαία συνάντηση, η οποία εξελίχθηκε σε μία μικρή, πολύ μικρή συζήτηση. Ομως, και μόνο η συνάντηση είναι ένα γεγονός που οι Τούρκοι ήδη αξιοποιούν και θα έπρεπε να αποφευχθεί πάση θυσία, αφού ο συμβολισμός της είναι πολύ ισχυρός.

Συνεπώς η απαγορευμένη αυτή “διασταύρωση”  συνιστά γκάφα από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προσπέρασε τον Ερσίν Τατάρ, αλλά έστησε μαζί του κουβεντούλα, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος,  λέγοντας πως δεν είχαν πολλά να πουν και κατά τα λεγόμενά του του μετέφερε την αντίθεσή του στην λύση των δύο κρατών, που προσπαθεί να φέρει στο “μενού” του Κυπριακού ο κατοχικός ηγέτης, ως «ασύμβατης λύσης με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο». Λες και το ανδρείκελο του Ταγίπ Ερντογάν δεν ήξερε τη θέση της Ελλάδας και έπρεπε να την ακούσει από το στόμα του Ελληνα πρωθυπουργού.

Η ουσία της υπόθεσης είναι πως με τη συνάντηση, έστω και στην κουζίνα, έστω και ύστερα από “διασταύρωση”  οι Τούρκοι πάντως πέτυχαν αυτό που ήθελαν. Ήδη παρουσιάζουν την “διασταύρωση” του Μητσοτάκη με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, ως μία “κανονική” «συνάντηση δύο εκλεγμένων ηγετών», γνωρίζοντας το ρητό ότι “μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις”!

Και στις διεθνείς συναντήσεις οι συμβολισμοί είναι πιο ισχυροί και έχουν μεγαλύτερη σημασία από το περιεχόμενο συζητήσεων που δεν ανακοινώνονται.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X