Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και η σημασία της εικόνας…

Η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη και η σημασία της εικόνας…
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Στον eretikos.gr έχουμε επανειλημμένα αρθρογραφήσει για τη σημασία της εικόνας και κατ΄ επέκταση του προσώπου στην πολιτική, δύο στοιχεία που στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν αναθεματίσει και νομίζουν ότι ξέμπλεξαν βάζοντας και την ταμπέλα της μεταπολιτικής, όπως έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όταν είδε πως επικράτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με υποτιμητικά σχόλια όσους χρησιμοποιούν την εικόνα στην πολιτική επικοινωνία. Επειδή δεν κατάλαβαν τη σημασία τους, ούτε διδάχτηκαν από τις νίκες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη, Θα τους παραθέσουμε τη δήλωση του σκηνοθέτη Νίκου Σούλη, ο οποίος είχε την κύρια ευθύνη της καμπάνιας του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ. Είπε λοιπόν ο βραβευμένος σκηνοθέτης: «Το δέχομαι ότι μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί αν ένας πολιτικός είναι απλώς φούσκα ή όχι. Μένει ο χρόνος και το πολιτικό του έργο να αποδείξει το αντίθετο. Ωστόσο, στον άνθρωπο, στον πολίτη, ο πολιτικός φτάνει μέσω της εικόνας».

Με απλά λόγια μας λέει πως εν αρχή ην η εικόνα και ακολούθως οι πολιτικές θέσεις και οι πολιτικές πράξεις θα γεμίσουν αυτό που δημιουργεί η εικόνα του πολιτικού.  Από το δεύτερο θα εξαρτηθεί αν θα αποδειχτεί φούσκα ή όχι. Ομως, τη νίκη τη δίνει η εικόνα.

Λοιπόν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μην αναθεματίζετε την εικόνα, γιατί από τη στιγμή που ζούμε στην εποχή της εικόνας, σε κοινωνία όπου η εικόνα κυριαρχεί, θα πρέπει να μάθετε να διαχειρίζεστε την εικόνα σας. Αλλιώς θα αναρωτιέστε γιατί δεν αρέσετε και χάνετε τις εκλογικές μάχες.

Δεν χρειάζεται καμιά βαριά φιλοσοφία, ούτε ιδιαίτερη μαρξιστική ανάλυση. Σας το λένε οι ειδικοί και καλό είναι να ακούσετε τον Νίκο Σούλη. Κάτι περισσότερο ξέρει ο άνθρωπος. Θα είναι κέρδος και για εσάς και για το κόμμα σας…

Να υποθέσουμε ότι ο Φίλης, ο Τσακαλώτος, ο Σκουρλέτης και άλλοι θα αποδεχθούν τη ορθότητα της ρήσης του Νίκου Σούλη και θα λειτουργήσουν ανάλογα; Δεν το πιστεύω. Δεν είμαι αιθεροβάμων. Αλλά και να ήθελαν δεν ξέρουν πως να το κάνουν…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X