Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στην Τουρκία!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στην Τουρκία!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Και δεν σηκώνονται και οι πέτρες όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολογεί κυνικά ότι θα εκχωρήσει εθνική κυριαρχία για να υπάρξει συμφωνία με την Τουρκία. Δείτε τι απάντησε σε ερώτηση στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάϊ.

Οταν ρωτήθηκε αν ο διάλογος με την Τουρκία οδηγεί σε «απομείωση της εθνικής κυριαρχίας» απάντησε επί λέξει: «Αυτό είναι μία σχετική έννοια, αλλά πρέπει να σας πω ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης».

Δηλαδή τί μας λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Η εθνική κυριαρχία είναι έννοια σχετική. Και αφού δηλώνει τη σχετικότητα της εθνικής κυριαρχίας περνά στην ομολογία των υποχωρήσεων (εδώ να θυμηθούμε την παλαιότερη δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη ότι κόκκινη γραμμή είναι τα 6 μίλια).

Και μόνο η δήλωση ενόψει διαπραγμάτευσης συνιστά κολοσσιαίο λάθος. Είναι σαν να λέει στον Ερντογάν μπορεί να ξεκινάμε τη διαπραγμάτευση με τις γνωστές θέσεις, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε, που σημαίνει πηγαίνει στη διαπραγμάτευση για να υποχωρήσει. Ούτε σικέ να ήταν το παιχνίδι.

Και αναρωτιέμαι: Πού είναι άραγε οι Νεοδημοκράτες με τις περικεφαλαίες όταν διαδήλωναν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών; Πού είναι όλοι αυτοί οι πατριώτες εντός και εκτός Βουλής; Θα καταπιούν αμάσητες τις υποχωρήσεις; Ελπίζουμε να μην βάλουν πάνω από την πατρίδα  τον κομματικό  πατριωτισμό.

Ακατανόητη είναι και η θέση που εξέφρασε ο Σωκράτης Φάμελλος όταν είπε «μας έχει δημιουργήσει μία ανησυχία ο τρόπος που τοποθετείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά εμείς βάζουμε θετική ατζέντα στην κυβέρνηση γιατί δεν είμαστε ίδιοι με τη Νέα Δημοκρατία».

Για ποια θετική ατζέντα μιλάτε κύριε Φάμελλε όταν δηλώνει πως είναι έτοιμος να κάνει υποχωρήσεις σε θέματα εθνικής κυριαρχίας; Τι ευγένεια και μετριοπάθεια είναι αυτή όταν γίνεται παζάρι και εκχωρείται εθνική κυριαρχία; Για συνέλθετε εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X