Το blog του Θανάση Λυρτσογιάννη

Τι σημαίνει ο χρησμός του Νικήτα Κακλαμάνη για Σαμαρά και Μητσοτάκη

Τι σημαίνει ο χρησμός του Νικήτα Κακλαμάνη για Σαμαρά και Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Ομως, το πιο σημαντικό, το οποίο ο eretikos.gr ανέδειξε, αλλά πέρασε σχεδόν απαρατήρητο ήταν μία φράση η οποία λέει πολλά. Είπε λοιπόν ο Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην εφημερίδα Καθημερινή:  «Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι εθνικές θέσεις».

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι ποιες θέσεις και ποιου δεν είναι εθνικές, κατά τη λογική του Νικήτα Κακλαμάνη, γιατί σύμφωνα με τη λογική δεν είναι δυνατόν να είναι εθνικές οι εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις.

Ας θυμίσουμε τί είπε ο Αντώνης Σαμαράς για να μπορέσουμε να βγάλουμε ένα πιο διαφανές και καθαρό συμπέρασμα. Ο πρώην πρωθυπουργός διαφωνεί με τα μνημόνια συνεργασίας με τη βόρεια Μακεδονία και γι΄ αυτό δεν έρχονται στη Βουλή για ψήφιση.

Επίσης, έχει ταχθεί εναντίον των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Τον “επεκτατιστή δεν τον κατευνάζεις” είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στον Ερντογάν και το καθεστώς της Άγκυρας.

Είναι ακόμα εναντίον της προσφυγής στη Χάγη με το επιχείρημα ότι “θα παραιτηθούμε εξ αρχής, μόνοι μας, από όλα όσα προβλέπει υπέρ μας το Διεθνές Δίκαιο “.

Οι διαφορές συνεπώς του Αντώνη Σαμαρά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι χαώδεις και ως τώρα δείχνουν αγεφύρωτες. Και όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι «Οι θέσεις του Αντώνη Σαμαρά είναι εθνικές θέσεις», τότε πως θα χαρακτήριζε τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Οπως γίνεται αντιληπτό η τοποθέτηση του Νικήτα Κακλαμάνη είναι ίσως η πιο αιχμηρή και η πιο επιθετική κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και το γεγονός ότι την εξέφρασε τόσο ανοιχτά αυτή τη στιγμή, σε αυτή την πολιτική συγκυρία, σημαίνει πάρα πολλά. Ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι υπήρξε στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρα την εποχή της Πολιτικής Ανοιξης και τώρα είναι συχνός και σημαντικός συνομιλητής του Κώστα Καραμανλή.

Υπάρχει κίνδυνος διάσπασης της ΝΔ;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X