Ευάγγελος Αντώναρος

Πολιτική “βόμβα” από την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τα μέιλ των αποδήμων

Πολιτική “βόμβα”  από την Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τα μέιλ των αποδήμων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Η δημόσια δήλωση της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου είναι μία πολιτική “βόμβα”.
Δεν ξέρω με ποια κίνητρα έγινε — είναι νωρίς να καταλήξει κανείς σε ασφαλή συμπεράσματα. Μπορεί να υπάρχουν πολλά επίπεδα.
Μερικές πρώτες διαπιστώσεις:
1. Η εν λόγω κυρία διαψεύδει τον εαυτό της που είχε ισχυρισθεί ότι είχε συγκεντρώσει τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών κατά την διάρκεια της θητείας της.
2. Η προσπάθεια να επιρριφθεί όλο το βάρος στον αποπεμφθέντα Γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ είναι άκομψη πράξη πολιτικής απελπισίας και καθόλου πειστική.
3. Πρέπει να διευκρινισθεί ποιος ο ρόλος του εξαναγκασθέντος σε παραίτηση ΓΓ του ΥΠΕΣ Σταυριανουδάκη ο οποίος, λόγω του ισχυρού προσωπικού δεσμού με τον Μητσοτάκη, αποκλείεται να έδρασε μόνος και αυτόνομα χωρίς τη γνώση ( ίσως δε και ρητή εντολή) από το Μαξίμου, δηλαδή του ίδιου του πρωθυπουργού.
4. Την πολιτική — ενδεχομένως και ποινική ευθύνη — γι αυτό σύμφωνα με την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή νομοθεσία το βαρύτατο αδίκημα φέρει η σημερινή Υπουργός Εσωτερικών.
5. Πρόκειται για τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο, πρωτοφανές στην 50ετη ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
6. Πότε θα δραστηριοποιηθεί η ελληνική δικαιοσύνη δια του Αρείου Πάγου ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επί τόπου έρευνες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας;
7. Γίνεται πια απόλυτα σαφές ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για το αδιάβλητο των εκλογών και το αυτονόητο αίτημα για διεξαγωγή τους με αυξημένη παρουσία διεθνών παρατηρητών.
Κανείς δεν μπορεί να εμπιστευθεί πια τον Κυριάκο Μητσοτάκη που παραβιάζει με αδιανόητες μεθοδεύσεις το κράτος δικαίου για προσωπικό πολιτικό (και όχι μόνο) όφελος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X