Ο Πήτερ Σπίγκελ διευθυντής σύνταξης των Financial Times, σχολιάζοντας το βιβλίο της Έλενας Βαρβιτσιώτη και της Βικτώριας Δενδρινού, για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «Η τελευταία μπλόφα», υποστηρίζει ότι «είναι μία υπενθύμιση της ζημιάς που μπορούν να κάνουν οι λαϊκιστές όταν αναλαμβάνουν την εξουσία».

Σύμφωνα πάντα με τον Σπήγκελ το βιβλίο δείχνει πόσο κοντά έφτασε η Ελλάδα να βγει εκτός Ευρωζώνης εξαιτίας της «αλαζονείας, αναποφασιστικότητας και επίμονης τυφλότητας των Αλέξη Τσίπρα και Γιάνη Βαρουφάκη».

Ο Πήτερ Σπίγκελ κάνει ιδιαίτερη αναφορά σε μία συνάντηση που φέρεται να έλαβε χώρα κατά την σύνοδο των Βρυξελλών όπου, όπως αναφέρει, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε «μία εξευτελιστική κωλοτούμπα».

Συγκεκριμένα αναφέρει, «όταν ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον κάλεσε για μία τελευταία συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αυτός (εννοεί τον Αλέξη Τσίπρα), ρώτησε αν μπορεί να φέρει μαζί του τον υπουργό Οικονομικών. Η κυρία Μέρκελ του απάντησε «μόνο αν φέρω και εγώ τον δικό μου», εννοώντας τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έναν από τους πιο μισητούς ανθρώπους στην Αθήνα. Μόνο όταν ο κύριος Τσίπρας έγινε κατάχλωμος του είπε ότι αστειευόταν».

Ο Σπίγκελ καταλήγει λέγοντας ότι η «kolotoumba» του κυρίου Τσίπρα ήταν τόσο μεγάλη ώστε τις τελευταίες εβδομάδες οι ηγέτες της Ευρωζώνης, προειδοποιούν τον διάδοχο του Κυριάκο Μητσοτάκη να μην παρεκκλίνει από το δημοσιονομικό μονοπάτι.

Δείτε ακόμη:

Bloomberg: Κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία έως την Δευτέρα

Τρόμος στην Κω: Επίδοξος βιαστής επιτέθηκε σε δύο γυναίκες

Τραγωδία σε παιδικό σταθμό: Νεκρό αγοράκι 2,5 ετών από πνιγμό

Bloomberg: Κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία έως την Δευτέρα

Δραγασάκης: «Λάθος που αναθέσαμε στον Βαρουφάκη το υπουργείο Οικονομικών»

Τσίπρας: Θα γράψω κι εγώ βιβλίο για το 2015

Κεραμέως: Βάπτισε το δεύτερο παιδί της – Παρόντες τρεις Πρωθυπουργοί