Fragilemag

10 new wave δίσκοι – Καθορίζοντας μια εποχή

10 new wave δίσκοι – Καθορίζοντας μια εποχή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Βαλάντης Τερζόπουλος

Στην παρακάτω λίστα υπάρχουν δέκα (10) άλμπουμ καλλιτεχνών που δεν όρισαν μια εποχή της μουσικής χρονικά αλλά έδωσαν, με την κυκλοφορία τους, τον καλλιτεχνικό της τόνο, το καλλιτεχνικό της τέμπο. 

Από τους XTC στους Devo και από τους The Cars στους Talking Heads ή τους Television υπάρχει μια κοινή καλλιτεχνική αισθητική που όρισε -τέλη δεκαετίας ’70 αρχές δεκαετίας ΄80- το μουσικό ρεύμα που ονομάστηκε New Wave.

1 XTC – Drums and Wires 1979

Θα χρειάζονταν κάμποσα άλμπουμ ακόμα για να μαλακώσει ο ήχος τους. Μέχρι τότε ο Andy και η παρέα του θα πέρναγαν τις Beatles επιρροές τους μέσα από περισσότερες μουσικές γωνίες, συναισθηματικές ανησυχίες και το νευρικά ευφυές χιούμορ της μπάντας. Το “Making Plans For Nigel”, η ιστορία ενός αγοριού σε μια ψυχιατρική κλινική, ένα new wave αριστούργημα!

2 Devo – Q: Are We Not Men? A: We Are Devo! 1970

Ο άνθρωπος δεν εξελίσσεται αλλά, αντίθετα, κάνει βήματα προς τα πίσω. Αυτό θέλησαν να υπερθεματίσουν οι δυο σπουδαστές του Kent, φτιάχνοντας τη synth pop που λίγα χρόνια αργότερα θα κυριαρχούσε. New Wave ήχοι για τον σύγχρονο άνθρωπο, που τα ‘χει τελείως χαμένα.

3 The B-52’s – The B-52’s 1979

Σίγουρα ένα απ’ τα καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών. Τρεις άνδρες, που σίγουρα θα έκαναν πίσω σε κάποιον καβγά αφήνοντας να καθαρίσουν άλλοι, και δύο γυναίκες με τρελές περούκες, βγήκαν στα περίχωρα της Τζόρτζια και έκαναν τον κόσμο άνω κάτω με τις συνθέσεις τους περί αστακών και τον πλανήτη Claire.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X