Fragilemag

10 Συμβουλές για να επιβιώσεις τα πρώτα Χριστούγεννα μετά τον χωρισμό σου

10 Συμβουλές για να επιβιώσεις τα πρώτα Χριστούγεννα μετά τον χωρισμό σου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ελένη Σωτάκη

Σε χωρίζουν Χριστουγεννιάτικα και μένεις να περπατάς στους στολισμένους δρόμους εσύ και τα ερωτηματικά σου, χαζεύοντας βιτρίνες με καταναλωτικά αγαθά που φαντάζουν να απευθύνονται αποκλειστικά σε ευτυχισμένα ζευγάρια ή χαρούμενες οικογένειες.

Η μουσική, τα φώτα, τα γέλια, τα ρεβεγιόν της μετά-κόβιντ εποχής σε καταθλίβουν. Τα σόσιαλ μίντιά σου σε φτάνουν στα όρια της απελπισίας. Πριν σβήσεις όλες τις φωτογραφίες της ευτυχισμένης ζωής σου με τον/την πρώην από το Ίνστα σου, πριν πέσεις με τα μούτρα σε εφαρμογές γνωριμιών, πριν πνιγείς στο πρώτο μπουκάλι αλκοόλ που θα βρεις στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς σου, πριν καταφύγεις στα ζώδια, στη διαδικτυακή κατασκοπεία ή στην εκδίκηση που τρώγεται ως πιάτο πάντα κρύο, αλλά τελικά προκαλεί αφάνταστη βαρυστομαχιά, ρίξε μια ματιά παρακάτω σε έναν οδηγό επιβίωσης (εορταστικής έκδοσης) για όσους βρέθηκαν, είναι ή πρόκειται πολύ σύντομα να βρεθούν μόνοι αυτά τα Χριστούγεννα.

1. Ξεκίνησε νέες παραδόσεις
Παίρνει πολύ χρόνο συνήθως για να συνειδητοποιήσει κανείς ότι εξακολουθεί να διατηρεί τις ίδιες συνήθειες, ακριβώς όπως πριν τον χωρισμό του, καταφέρνοντας τελικά να τονίζει περισσότερο το κενό στη ζωή του. Δες τη φετινή χρονιά ως μια ευκαιρία για να ξεκινήσεις μερικές νέες παραδόσεις και να απαλλαγείς από αυτές που δεν σου άρεσαν ποτέ.

2. Κάνε ένα πρόγραμμα
Βεβαιώσου ότι έχεις ένα σχέδιο για το πώς θα περάσεις την περίοδο των Χριστουγέννων αντί να το αφήσεις στην τύχη. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το γεμίσεις με πολλές δραστηριότητες, αλλά περισσότερο να βρεις μια καλή ισορροπία μεταξύ του χρόνου με αγαπημένα πρόσωπα και του χρόνου με τον εαυτό σου. Επιδίωξε να περάσεις τον χρόνο σου όπως ακριβώς θέλεις.

3. Φρόντισε τον εαυτό σου
Φτιάξε το δικό σου χριστουγεννιάτικο δώρο. Δε χρειάζεται να είμαστε καταναλωτικοί για να νιώσουμε ικανοποίηση. Χάρισε στον εαυτό σου κάτι που πάντα σου άρεσε, αλλά το πρώην ταίρι σου πίστευε ότι δεν σου ταιριάζει.

4. Γίνε εθελοντής
Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται σε χειρότερη θέση από εσένα αυτή την εποχή του χρόνου. Άνοιξε το βλέμμα σου. Σκέψου την υπέροχη ιδέα του εθελοντισμού, προσέγγισε μια φιλανθρωπική οργάνωση, έναν σύλλογο, μια συλλογικότητα που θεωρείς ότι είναι κοντά στα πιστεύω σου. Εκτός από το να κάνεις καλό για άλλους ανθρώπους, η ίδια η πράξη της καλοσύνης προσφέρει μια αξιόλογη αίσθηση συναισθηματικής και ηθικής ανταμοιβής και στο τέλος της ημέρας θα αισθάνεσαι πολύ καλύτερα.

5. Κάνε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να βλέπεις ειδυλλιακές χριστουγεννιάτικες αναρτήσεις όλων των άλλων στη ροή σου. Θυμήσου ότι έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα από αυτά που βλέπεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι αληθινά. Είναι το πώς θέλουν οι άνθρωποι να απεικονίσουν τον εαυτό τους. Δοκίμασε λοιπόν ένα πλήρες διάλειμμα…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X