Fragilemag

Βολιβία | Η άσπρη έρημος -Salar de Uyuni – και η Ελληνική σημαία

Βολιβία | Η άσπρη έρημος -Salar de Uyuni – και η Ελληνική σημαία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από την Αλεξάνδρα Φεφοπούλου // *

Διασχίζοντας την απέραντη έρημο αλατιού στη Βολιβία, τη Salar de Uyuni, συναντάς όμορφα και μερικές φορές αναπάντεχα θεάματα…ένα ερημωμένο ξενοδοχείο χτισμένο εξ” ολοκλήρου από αλάτι, ένα μνημείο αφιερωμένο στο Ράλι Ντακάρ, φυσικά “νησάκια” υπερφορτωμένα με τεράστιους κάκτους – τίποτα άλλο δε θα μπορούσε να επιβιώσει εκεί, άλλωστε.

Οδηγούσαμε προς την “έξοδο” της άσπρης ερήμου και πλησιάζαμε σ” ένα από τα σημεία όπου οι άνθρωποι της περιοχής συγκεντρώνουν κι επεξεργάζονται το αλάτι προς πώληση. Όπως πάντα, ο αέρας δυνατός και η αντανάκλαση του ήλιου πάνω στο αλάτι, εκτυφλωτική. Τα χρώματα που κυριαρχούσαν ήταν το μπλε του ουρανού και το λευκό της επίπεδης επιφάνειας του αλατιού. Όμως, μέσα σ” αυτή την αυστηρή διχρωμία ξεπρόβαλε μια αναπάντεχη πολυχρωμία: ήταν οι ξύλινοι πάσσαλοι πάνω στους οποίους ανέμιζαν δεκάδες σημαίες. Σημαίες κρατών, εθνοτήτων, ομάδων. Πολλές μαζί να χτυπιούνται βάναυσα από τον δυνατό αέρα. Άλλες ήταν μεγάλες και φάνταζαν ολοκαίνουριες και πεντακάθαρες. Άλλες ήταν μικρότερες και φαινόταν πως “ταλαιπωρούνταν” από τον αέρα.

18.Σημαίες.foto

Φωτογράφισα το θέαμα των χρωματιστών σημαιών με φόντο το μπλε και το άσπρο του τοπίου και συνέχισα να περπατώ. Πλησίασα λίγο ακόμη και προς έκπληξή μου, ανάμεσα στις δεκάδες των σημαιών, είδα μια της Ελλάδας…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X