Fragilemag

Ευχές και κάλεσμα σε κινητοποίηση από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Ευχές και κάλεσμα σε κινητοποίηση από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κώστας Β. Ζήσης

Σήμερα, τελευταία μέρα του χρόνου, αντί ευχών, το ΔΣ του ΣΕΗ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση σε σχέση με τα νέα (και τόσο παλιά) μέτρα της Κυβέρνησης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ “ΝΕΑ” ΜΕΤΡΑ:

Τις τελευταίες μέρες, η κατάσταση στο θεατρικό τοπίο της χώρας είναι άνευ προηγουμένου.

Το Εθνικό Θέατρο σχεδόν έχει κατεβάσει ρολά εξ ολοκλήρου, δεκάδες παραστάσεις και παραγωγές κατεβαίνουν λόγω κρουσμάτων – κάποιες με δεκάδες σε ελάχιστο χρονικό διάστημα -, ενώ η απουσία πολιτειακής οργάνωσης είναι εκκωφαντική. Θεατρικές παραγωγές ζημιώνονται, ηθοποιοί χάνουν μεροκάματα, με την πολιτεία να παγιδεύει ουσιαστικά τους εργαζόμενους, καθώς αφήνει μεν τα θέατρα να λειτουργούν κανονικά, να κλείνουν δε σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος, χωρίς όμως ουδεμία στήριξη.

Ηθοποιοί και εργαζόμενοι, τρομοκρατημένοι, προσπαθούν μόνοι τους να προφυλαχτούν και να μην κολλήσουν – πέρα από κάθε λογική φυσικά, καθώς είναι προφανές πως η εξάπλωση και η μετάδοσή του έχει ξεφύγει εκτός ελέγχου – με τον φόβο πως θα ζημιώσουν τη δουλειά τους και θα ζημιωθούν και οι ίδιοι.

Ένα ασαφές πλαίσιο από τον ΕΟΔΥ καθιστά δύσκολη ακόμα και την υπαγωγή των νοσούντων στο καθεστώς αναρρωτικής άδειας, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για όσους τίθενται αναγκαστικά σε αργία, οι οποίοι, ενώ έχουν έρθει σε επαφή με κρούσμα και δεν έχουν νοσήσει, δεν μπορούν να εργαστούν, καθώς η παράσταση στην οποία παίζουν, “κατεβαίνει” προσωρινά λόγω συρροής κρουσμάτων. Μια κατάσταση που, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X