Fragilemag

Η δικαστική περιπέτεια του Τζίμη Πανούση

Η δικαστική περιπέτεια του Τζίμη Πανούση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η ανένταχτη σάτιρα δάκρυσε. Ο Τζίμης Πανούσης έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου 13 Ιανουαρίου, 2018 από ανακοπή καρδιάς. Ο, τότε, 64χρονος καλλιτέχνης είχε καταρρεύσει στη σκηνή του χώρου που εμφανίζονταν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Τζίμης Πανούσης άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο.

Τζίμης Πανούσης | Το μακρόσυρτο μπες – βγες στα δικαστήρια. Από το κείμενο που παραθέτουμε παρακάτω δεν έχουμε πειράξει ούτε μια λέξη. Είναι δημόσιο και αναρτημένο στο σάιτ του Τζίμη Πανούση. Μεταπολιτευτικά δεν υπάρχει άλλος καλλιτέχνης που να πέρασε από τα δικαστήρια περισσότερες φορές, ως κατηγορούμενος φυσικά.

Κείμενο: Μάριος Μαγιολαδίτης
Πηγή το σάιτ του Τζίμη Πανούση – http://www.tzimakospanousis.gr/mt/dikes.php

H ιδεολογική στάση του Πανούση και η καυστική του σάτιρα τον έχει φέρει αρκετές φορές αντιμέτωπο με το δικαστήριο. Οι περιπέτειές του με τη δικαιοσύνη ξεκινούν από πολύ παλιά. Παρά τις πολλαπλές δίκες και την απίστευτη ταλαιπωρία ο Τζίμης Πανούσης έχει καταδικαστεί τελεσίδικα μόνο μια φορά για την υπόθεση Νταλάρα.

Η πρώτη δίκη (1981)

Η δικαστική περιπέτεια του Τζίμη Πανούση ξεκινά στις 19.4.81 όπου η αστυνομία θα συλλάβει τις Μουσικές Ταξιαρχίες (με Δασκαλοθανάση στη θέση του Πολίτη) κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Καρδίτσα με την κατηγορία της περιύβρισης κατά της αρχής και του κράτους και εξύβριση των θείων. Αρχικά καταδικάστηκαν, από το Πλημμελειοδικείο Καρδίτσας, συνολικά 54 μήνες φυλακή (14 ο Πανούσης και από 8 οι υπόλοιποι 5 μουσικοί). Θα αθωωθούν από το εφετείο…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X