Fragilemag

«Η φάλαινα»: Ας αγαπήσουμε τα λάθη μας

«Η φάλαινα»: Ας αγαπήσουμε τα λάθη μας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παύλος Θ. Κάγιος

«Η φάλαινα». Πάντα ξεχωριστός και υπέρ των διαφορετικών και «προβληματικών» ηρώων, ο Ντάρεν Αρονόφσκι («Π», “Μαύρος Κύκνος”, “Μητέρα”), σκηνοθετεί εδώ το μοναχικό και αδιέξοδο οδοιπορικό ενός «απωθητικού» ήρωα. Ο Μπρένταν Φρέιζερ (“Η Μούμια”) κάνει μία σπαρακτική και καθηλωτική ερμηνεία στο διασκευασμένο για τη μεγάλη οθόνη θεατρικό του Σάμιουελ Ντ. Χάντερ. Και θεωρούμε πολύ πιθανό να θέσει υποψηφιότητα για Όσκαρ σ’ έναν συγκινητικό, λυτρωτικό, ανθρωποκεντρικό ρόλο ενός αυτοκαταστροφικού παχύσαρκου άντρα που παλεύει να συμφιλιωθεί με την εχθρική απέναντί του κόρη του και με τα λάθη του παρελθόντος του.

Τον συγκλονιστικό και αγνώριστο Μπρένταν Φρέιζερ, που στη δεκαετία του ’90 ήταν από τους σούπερ ζεν πρεμιέ -!- συνοδεύουν οι οι ενδιαφέρουσες ερμηνείες των Σαμάνθα Μόρτον (“Η Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης”) και Σέιντι Σινκ (“Stranger Things”).

Ο Μπρένταν Φρέιζερ μάς χαρίζει μία αριστοτεχνική ερμηνεία στο πρόσωπο του Τσάρλι, ενός ακραία παχύσαρκου καθηγητή αγγλικών που του απομένει λίγος χρόνος ζωής. Καθώς κάνει την τελευταία τολμηρή απόπειρα να συμφιλιωθεί με τη διαλυμένη οικογένεια του, ο Τσάρλι πρέπει να αντιμετωπίσει με όλη του την καρδιά και όλο του το πνεύμα, τα βαθιά θαμμένα τραύματα κι έναν «αμαρτωλό» έρωτα που τον έχει στοιχειώσει για δεκαετίες…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X