Fragilemag

Η ταινία της βραδιάς – «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» στο Open

Η ταινία της βραδιάς – «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό» στο Open
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κλασικό ασπρόμαυρο Χόλιγουντ στα καλύτερά του. Η κλασική, αγαπημένη και πολυβραβευμένη κωμωδία του Μπίλι Γουάιλντερ, το «Μερικοί το Προτιμούν Καυτό», παραμένει το κινηματογραφικό τοτέμ που οι πάντες τίμησαν, τιμούν, θα τιμούν. Την ταινία προβάλλει απόψε το Open.

O Γουάιλντερ το 1959 σκηνοθέτησε το λαμπερό σύμβολο του σεξ και θρύλο του Χόλιγουντ, Μέριλιν Μονρόε, στην ακμή της, παρέα με τον απίθανο Τόνι Κέρτις και τον απολαυστικό Τζακ Λέμον. Εδώ έχουμε μια κωμωδία με σπινθηροβόλο σενάριο και χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών που κράτησε ατόφια τη γοητεία και τη φρεσκάδα της στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Μπίλι Γουάιλντερ, ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους και σκηνοθέτες του κλασικού κινηματογράφου του Χόλιγουντ (στις προηγούμενες ταινίες του συμπεριλαμβάνονται το βραβευμένο με τέσσερα Όσκαρ και Χρυσό Φοίνικα “Το Χαμένο Σαββατοκύριακο” του 1945, αλλά και ο τρομερός συνδυασμός μελοδράματος, μαύρης κωμωδίας και φιλμ νουάρ “Η λεωφόρος της Δύσης” του 1950), σκηνοθέτησε εδώ την πιο αγαπημένη του ταινία, εγκαινιάζοντας τη μακρά κι επιτυχημένη συνεργασία του με τον αστείρευτο Τζακ Λέμον και καθιερώνοντας ως αστέρα τον Τόνι Κέρτις που μέχρι τότε δεν είχε υποδυθεί κωμικούς ρόλους…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X