Fragilemag

Η ταινία της βραδιάς – Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης του Μάρτιν Σκορτσέζε στον Σκάι

Η ταινία της βραδιάς – Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης του Μάρτιν Σκορτσέζε στον Σκάι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάλλον είναι μια από τις ταινίες που έχεις δει ξανά και ξανά. Η σημασία της, όμως, δεν πνίγεται στο πέρασμα του χρόνου. Το πανάκριβο (καλλιτεχνικά και λογιστικά) all star καστ Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Κάμερον Ντίαζ, Λίαμ Νίσον ανταποκρίνεται πλήρως στο σκηνοθετικό όραμα του Μάρτιν Σκορτσέζε. Οι Συμμορίες Της Νέας Υόρκης προβάλλονται απόψε στον Σκάι.

•Με προϋπολογισμό 100.000.000 δολάρια, η ταινία -παραγωγής 2002- που προτάθηκε για δέκα Όσκαρ, είχε συνολικές εισπράξεις στην Αμερική 77,8 εκατομμύρια δολάρια ενώ παγκοσμίως απέφερε 193,7 εκατομμύρια δολάρια.

1846. Η Νέα Υόρκη είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, η πύλη εισόδου για τα κύματα των Ευρωπαίων μεταναστών που κατακλύζουν την αμερικανική ήπειρο. Σε μια συνοικία της μια σύγκρουση συμμοριών έχει μια αιματηρή κατάληξη. Δεκαέξι χρόνια μετά, ένας νέος ο Άμστερνταμ Βάλον (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) καταφθάνει στο Μανχάταν: είναι αποφασισμένος να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του. Υπεύθυνος γι’ αυτόν υπήρξε ένας τοπικός αρχηγός συμμορίας, ο διαβόητος Μπιλ ο Χασάπης (Ντάνιελ Ντέι Λιούις). Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης μιας ομάδας που μάχεται τους μετανάστες, ελέγχει όλες τις παράνομες δραστηριότητες της περιοχής.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X