Fragilemag

Η ταινία της βραδιάς – Όλα ή τίποτα στην ΕΡΤ3

Η ταινία της βραδιάς – Όλα ή τίποτα στην ΕΡΤ3
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάικ Λι είναι από τους σπουδαιότερους Βρετανούς σκηνοθέτες. Και είναι εκείνος, ίσως μαζί με τον Κέν Λόουτς, που κατάφερε πειστικά, με αριστερή ματιά, να μεταφέρει στον κινηματογράφο την αποξένωση, τα αδιέξοδα, την άγνοια και τους φόβους της εργατικής τάξης.

Η, βραβευμένη, ταινία του Όλα ή τίποτα (2002) που προβάλλει απόψε -Κυριακή 12 Μαρτίου- η ΕΡΤ3 στις 22:00 είναι η σκληρή περιγραφή μιας οικογένειας βυθισμένης στη σκληρότητα του κοινωνικού πλαισίου που καλείται ν’ αναζητήσει την επιβίωση της.

Η ταινία του Βρετανού σκηνοθέτη Μάικ Λι απέσπασε το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας και το βραβείο κριτικών κινηματογράφου και ήταν υποψήφια για βραβείο σκηνοθεσίας των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου και για Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών (2002).

Το Όλα ή τίποτα περιγράφει τη ζωή σε μια εργατική γειτονιά του Λονδίνου, εστιάζοντας στην οικογένεια της Πένυ, ταμίας σε σούπερ μάρκετ και του συζύγου της, ταξιτζή, Φιλ. Ο έρωτας τους είναι τελειωμένος. Τα παιδιά τους είναι υπέρβαρα. Οι φίλοι και γείτονές τους αλκοολικοί. Τα όνειρα της οικογένειας είναι συγκεκριμένα, οι απογοητεύσεις διαδέχονται η μια την άλλη…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X