Fragilemag

Η ταινία της βραδιάς – Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη με τον Βαγγέλη Μουρίκη στην ΕΡΤ2

Η ταινία της βραδιάς – Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη με τον Βαγγέλη Μουρίκη στην ΕΡΤ2
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιάννης Παναγόπουλος

Ο ηθοποιός Βαγγέλης Μουρίκης είναι μια αυτόνομη πηγή καλλιτεχνικής ενέργειας για τις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη και το σύγχρονο ελληνικό σινεμά γενικότερα. Ναι, η ερμηνεία του στο Μικρό Ψάρι (2014) είναι ανεξερεύνητα καλή. Στο βλέμμα του βλέπεις συμπυκνωμένη την αλύτρωτη ευαισθησία και την ταυτόχρονη αμετροεπή σκληρότητα του ντόπιου ταμπεραμέντου. Οι ερμηνείες και τα περάσματά του στις ταινίες που έχει παίξει είναι μοναδικά.

•Το Μικρό Ψάρι του Γιάννη Οικονομίδη προβάλλει απόψε -Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου – η ΕΡΤ2

Η πλοκή: Στα 19 του, ο Στράτος διέπραξε ένα έγκλημα πάθους. Πέρασε τη μισή του ζωή στη φυλακή, κάτω από την προστασία ενός αρχινονού του υποκόσμου, του Λεωνίδα. Κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής ανάμεσα σε αντίπαλες συμμορίες, ο Λεωνίδας του έσωσε τη ζωή, πράγμα που ο Στράτος δεν ξέχασε ποτέ. Ελεύθερος πια, δουλεύει τη νύχτα σε αρτοποιείο, ενώ τη μέρα εκτελεί συμβόλαια θανάτου. Όλα του τα χρήματα τα δίνει στον Γιώργο, τον αδελφό του Λεωνίδα, που οργανώνει ένα παράτολμο σχέδιο απόδρασης για να βγάλουν τον Λεωνίδα από τη φυλακή. Το μόνο πράγμα που απασχολεί τον Στράτο είναι να εξοφλήσει το χρέος του στον Λεωνίδα. Η μέρα της απόδρασης, η πιο σημαντική μέρα της ζωής του, πλησιάζει…

•Το Μικρό Ψάρι είναι από τις σημαντικότερες ταινίες του νέου ελληνικού Κινηματογράφου. Είναι σαν, στην τέταρτη ταινία του, ο σκηνοθέτης Γιάννης Οικονομίδης να μην κινηματογραφεί μόνο αλλά να καταγράφει χωρίς φιοριτούρες πραγματικότητες της τσακισμένης νεοελληνικής ψυχής.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X