Fragilemag

Ντόπιο Καλτ – Γυναίκες Δηλητήριο του Νίκου Ζερβού στην ΕΡΤ2

Ντόπιο Καλτ – Γυναίκες Δηλητήριο του Νίκου Ζερβού στην ΕΡΤ2
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πίσω στις δεκαετίες του 1980 και 1990 ο, σκηνοθέτης, Νίκος Ζερβός με τις ταινίες του ήθελε να πει κάτι ή τουλάχιστον το προσπαθούσε. Τα σουρεαλιστικά τους σενάρια είχαν, αρχικό, ενδιαφέρον. Οι συντελεστές τους που βλέπαμε στην οθόνη ήταν βγαλμένoι από στα σπλάχνα των μπαρ, των εναλλακτικών μουσικών σκηνών της εποχής, το μέινστριμ θέατρο και τηλεόραση.

Η ταινία Γυναίκες Δηλητήριο (1993) που προβάλλει απόψε -Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου- η ΕΡΤ2 στις 22:00 είναι μια τέτοιου τύπου ταινία. Το σενάριο θυμίζει αρκετά τα σενάρια που ύμνησε κινηματογραφικά -την ίδια χρονική περίοδο- ο Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το φιλμ του Ζερβού πια το παρακολουθείς ως καλτ δημιούργημα του Ελληνικού κινηματογράφου. Το βλέπεις και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους. (Μέχρι εκεί) πού το κακό σε αυτά; Πουθενά, εννοείται.

Ο Κωνσταντίνος Σεμπέκος (Ηλίας Λογοθέτης) τα έχει όλα. Είναι πετυχημένος ψυχίατρος, διάσημος για το βιβλίο του που αφορά τη σχέση των δύο φύλων. Είναι πλούσιος, έχει καλούς φίλους, ασθενείς που τον λατρεύουν και μια ιδανική σχέση με μια όμορφη και δραστήρια business woman. Το βράδυ που δίνει μια μεγάλη διάλεξη, ξαφνικά σαν εφιάλτης ξεκινά ένας καταιγισμός γεγονότων που του κάνουν τη ζωή άνω-κάτω.
διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X