Fragilemag

Το Μάθημα – Μια σειρά που πρέπει να δεις στο Ertflix

Το Μάθημα – Μια σειρά που πρέπει να δεις στο Ertflix
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το Μάθημα είναι η σειρά -8 επεισοδίων- από το Ισραήλ που προβάλλει το Ertflix και θίγει με βαθιά πολιτική ματιά τα ρήγματα της Ισραηλινής κοινωνίας.

Η διαμάχη με τους Παλαιστινίους, η επίδραση των Social Media, η αποφυγή της αλήθειας, ο πυροδοτικός ρόλος των Media στην κατασκευή λάθρων πολιτικών και κοινωνικών διλημμάτων, το body shaming φτάνουν στα μάτια του θεατή με ωμό τρόπο. Τελικά η φωνή της σύνεσης σ’ έναν κόσμο που πλέει στο μίσος γίνεται ψίθυρος που χάνεται μέσα στις ιαχές πολεμικών συνάξεων και της δίψας για επιβολή.

Καθόλου τυχαία Το Μάθημα πήρε Βραβείο Καλύτερης Σειράς και Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στο Διεθνές Φεστιβάλ Σειρών των Καννών, 2022

Μια πολιτική συζήτηση ανάμεσα σε έναν καθηγητή πολιτικής αγωγής και μια τελειόφοιτη μαθήτρια ξεφεύγει από τον έλεγχο και γίνεται προσωπική.

Επιφανειακά, πρόκειται για μια μάχη για τη δικαιοσύνη μεταξύ αριστερού και δεξιού, άνδρα και γυναίκας, καθηγητή και μαθητή. Αλλά η ορμητική, καταστροφική δύναμη του θέματος οφείλεται στις πληγές που αιμορραγούν στις καρδιές και των δύο πρωταγωνιστών...

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X