Fragilemag

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μπορεί να παίξει τα πάντα

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μπορεί να παίξει τα πάντα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο Don’t Look Up o ρόλος του επιστήμονα που χάνεται ανάμεσα σε μια μακάβρια ανακάλυψη και τη ματαιοδοξία, αλλά, τελικά, βρίσκει έξοδο στο σωστό τού πήγε πολύ. Αναμφισβήτητα ένας από τους διασημότερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βρίσκεται στη βιομηχανία του κινηματογράφου από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην επαναστατική βιογραφική ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε Ο Λύκος της Γουόλ Στριτ, μέχρι τη βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία του στην ταινία Η Επιστροφή, δεν υπάρχει ούτε ένας ρόλος που να μην του ταιριάζει.

Εκτός από την υποκριτική, ο Ντι Κάπριο είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένος στον περιβαλλοντισμό. Έχει ιδρύσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζει φιλανθρωπικά ιδρύματα και έχει δημιουργήσει ακόμη πολλά ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον. Μαζέψαμε κομμάτια από το παζλ ζωής του ηθοποιού. Έχουν ενδιαφέρον.

Η μητέρα του τον ονόμασε Λεονάρντο κοιτάζοντας έναν πίνακα του Ντα Βίντσι
Η προέλευση του ονόματος του Ντι Κάπριο είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς πήρε το όνομά του από τον διάσημο ζωγράφο της Αναγέννησης Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ιταλία, η μητέρα του ένιωσε το μωρό της να κλωτσάει για πρώτη φορά ενώ κοιτούσε έναν πίνακα του Ντα Βίντσι στο Μουσείο Ουφίτσι στη Φλωρεντία. Το γεγονός αυτό την οδήγησε να του δώσει το όνομα που θα της θύμιζε αυτή τη μαγική συνάντηση.

Το όνομά του προκάλεσε κάποιες δυσκολίες στην αρχή της καριέρας του
Παρά τη συγκινητική ιστορία πίσω από το όνομά του, ο Ντι Κάπριο πολλές φορές σκέφτηκε να το αλλάξει, καθώς στεκόταν εμπόδιο στο να εξασφαλίζει ρόλους, κάτι που παραλίγο να τον οδηγήσει να σταματήσει την υποκριτική τη δεκαετία του ’80.
Ένας ατζέντης τον συμβούλεψε να αλλάξει το «ξενικό» όνομα σε ένα πιο αμερικάνικο για να προσελκύσει περισσότερο το κοινό. Ο ηθοποιός ωστόσο δεν πείστηκε να το πράξει και τελικά κατάφερε να σημειώσει μια σπουδαία καριέρα με μια ατελείωτη ποικιλία εμβληματικών ρόλων.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X