Fragilemag

O9A – Order of Nine Angles. Η Βρετανική νεοναζιστική – σατανιστική οργάνωση που προκαλεί απέχθεια

O9A – Order of Nine Angles. Η Βρετανική νεοναζιστική – σατανιστική οργάνωση που προκαλεί απέχθεια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η οργάνωση Hope Not Hate με την ετήσια έκθεσή της State of Hate ζήτησε την απαγόρευση της νεοναζιστικής-σατανιστικής οργάνωσης Order of Nine Angles (ONA). Το Υπουργείο Εσωτερικών αρχικά δήλωσε πως ο κατάλογος των απαγορευμένων τρομοκρατικών ομάδων είναι υπό εξέταση. Την περασμένη εβδομάδα πρόσθεσε σε αυτόν δύο βρετανικές ακροδεξιές οργανώσεις.

Μία από αυτές – το Sonnenkrieg Division – επηρεάστηκε από τη ναζιστική σατανιστική ιδεολογία του ONA (Ο9Α), μια υπερφυσική κοσμοθεωρία που ενθαρρύνει την κοινωνική αναταραχή μέσω της βίας, της εγκληματικότητας και της προσβολής της σεξουαλικότητας.

•Τον τελευταίο χρόνο τέσσερις έφηβοι, που συνδέονται με την παραπάνω ιδεολογία, φυλακίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρομοκρατικά αδικήματα, με έναν από αυτούς να καταδικάζεται για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης και ο οποίος ακολουθούσε οδηγίες κειμένων του ONA. Στο δικαστήριο, οι εισαγγελείς περιέγραψαν τη συγκεκριμένη οργάνωση ως «συνειδητά και ρητά κακόβουλη» και ως «την πιο χαρακτηριστική και αναγνωρίσιμη σχέση μεταξύ του σατανισμού και της ακροδεξιάς»

εικόνα αρχείου

Η οργάνωση Hope not Hate αναφέρει ότι η αποκρυφιστική οργάνωση – που πιστεύεται ότι ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 – έχει γίνει όλο και πιο δραστήρια στο διαδίκτυο, σημειώνοντας ότι “η ορολογία της υιοθετείται ολοένα και περισσότερο από το λεξικό της ευρύτερης τρομοκρατικής ακροδεξιάς”.

Η αντιρατσιστική ομάδα, η οποία διερευνά τον βίαιο εξτρεμισμό, υποστηρίζει ότι οι «αρρωστημένες ιδέες της ομάδας ONA έχουν διεισδύσει σε νέους εξτρεμιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες και έχουν εκθρέψει μια επικίνδυνη κουλτούρα πρωτοφανούς κακίας μεταξύ της ακροδεξιάς, η οποία δεν έχει πλέον κανέναν από τους ηθικούς περιορισμούς που είχαν οι προηγούμενες γενιές ακροδεξιών ακτιβιστών.»

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X