Fragilemag

Ολέθρια Σχέση – Η ταινία που έγινε ψυχολογικός όρος

Ολέθρια Σχέση – Η ταινία που έγινε ψυχολογικός όρος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ολέθρια Σχέση (1987) –  Το κινηματογραφικό έργο που πέρα από τις ερμηνείες των ηθοποιών Γκλεν Κλόουζ και Μάικλ Ντάγκλας ή τα εξωφρενικά κέρδη που έφερε σε παραγωγούς και χρηματοδότες της, περιγράφει τη σχέση μιας ερωτομανούς Stalker και του θύματός της με αξιομνημόνευτο ρεαλισμό.

Αυτή η παραγωγή από το μακρινό 1987 μνημονεύεται ως παράδειγμα στην ψυχολογία. Εδώ η Γκλεν Κλόουζ παρουσιάζει μια γυναίκα που μπορεί εξωτερικά να σαγηνεύσει κάθε άνδρα και δοκιμάζει καταχρηστικά στο όνομα της αγάπης να καταστρέψει τον ίδιο και τη ζωή του.

Η ηθοποιός ερμηνεύει μια σαγηνευτική γυναίκα που θολώνει τις γραμμές μεταξύ της αλήθειας του γεγονότος και της φαντασίας της. Έχει την αίσθηση του δικαιώματος ότι ο στόχος-θύμα της ανήκει. Τροφοδοτεί τη φαντασίωση ότι εκείνη και το θύμα του προορίζονται να είναι μαζί.

Ναι, ορισμένοι stalkers είναι τόσο πεπεισμένοι, που θα εφεύρουν -στο μυαλό τους- λεπτομέρειες σχετικά με τον ρομαντικό χαρακτήρα μιας σχέσης που δεν υπάρχει. Θα είναι τόσο σίγουροι για εκείνη που είναι είναι σε θέση να πείσουν ακόμα και τους άλλους για την ειλικρίνεια των προθέσεών τους.

Ο Νταν Γκάλαχερ (Μάικλ Ντάγκλας), ένας Νεοϋορκέζος μεγαλοδικηγόρος έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με τη σύζυγό του Μπεθ (Αν Άρτσερ) και τη μικρή τους κόρη Έλεν. Όταν εκείνες λείπουν από την πόλη για το σαββατοκύριακο, ο Νταν γνωρίζεται με την εκδότρια Άλεξ Φόρεστ (Γκλεν Κλόουζ), που συνεργάζεται με μία από τις εταιρίες που έχουν νομικό σύμβουλο τον Νταν….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X