Fragilemag

Ράδιο Αρβύλα | Τέμπη – Θυμός και πίκρα

Ράδιο Αρβύλα | Τέμπη – Θυμός και πίκρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιάννης Παναγόπουλος

Είναι πολλές φορές που βλέποντας Ράδιο Αρβύλα δε γελάμε. Ο αυτοτροφοδοτούμενος ναρκισσισμός του Αντώνη Κανάκη συχνότατα καταντά βαρετός.

Ήταν, όμως, εκείνη η φόρα της εκπομπής, μιλάμε για το επεισόδιο που προβλήθηκε χτες Δευτέρα 6 Μαρτίου, που στη διάρκειά της η φωνή της τηλεόρασης μπορούσε να δυναμώσει όχι απλά χωρίς να ενοχλεί αλλά γιατί ο λόγος των παρουσιαστών έγινε λόγος των τηλεθεατών.

Το χτεσινό επεισόδιο Ράδιο Αρβύλα είχε αυτό που λείπει από την εποχή. Το λένε: Ενσυναίσθηση. Είναι η πρώτη φορά που τηλεοπτικό “σόου”, από το έγκλημα στα Τέμπη και μετά, στέκεται στην αποτύπωση της πίκρας που κυκλοφορεί ανάμεσά μας χωρίς να κουβαλά τον αυτοσκοπό της ισορροπίας ανάμεσα σε συμφέροντα και σκοπιμότητες. Όχι, δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη. Ο Αντ1 δεν έγινε ξαφνικά BBC. Ο Αντ1 παραμένει προσηλωμένος στο κέρδος, όπως το έκανε πάντα, με τον τρόπο που το έκανε πάντα. Οι Ράδιο Αρβύλα φέρνουν τηλεθέαση. Και τα ίδια να έλεγαν αν δεν έφερναν πίσω (και με κέρδος) τα έξοδα τους δεν θα ήταν στο κανάλι που είναι.

Η χτεσινή εκπομπή ήταν ένα μακρόσυρτο τεκμηριωμένο “κατηγορώ” των ανθρώπων της στην τεχνητή ελίτ των μίντια. Ένα μάτσο ημιμαθών σαδιστών που τους δόθηκε δημόσιος λόγος απλά και μόνο γιατί λατρεύουν την ιδέα του συσχετισμού τους με την εξουσία. Όχι, δημοσιογραφικό δαιμόνιο, ερευνητικό ταλέντο, δίψα για αποκάλυψη δεν είναι να κρατάς την εξουσία υγρή με τα σάλια του λόγου σου….

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X