Fragilemag

Sade – Μια σιωπηλή καριέρα γεμάτη επιτυχίες

Sade – Μια σιωπηλή καριέρα γεμάτη επιτυχίες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1959. Στα 18 της η Sade μετακόμισε στο Λονδίνο. Σπούδασε σχέδιο μόδας στη σχολή μύθο “Central St. Martins’” και εργάστηκε παρτ -τάιμ σαν μοντέλο.  Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου σχημάτισε το δικό της μουσικό σχήμα με τον κιθαρίστα / σαξοφωνίστα Stuart Matthewman. Η παρουσίαση του τραγουδιού “Smooth Operator” προσέλκυσε την προσοχή των δισκογραφικών εταιρειών.

Το 1983 η Sade και Matthewman μαζί με τον κιμπορντίστα Andrew Hale και τον ντράμερ Paul Denman σχημάτισαν την μπάντα Sade. Στην πρώτη τους εμφάνιση στο Λονδίνο, γκέι κλαμπ Heaven, δεν έγινε μόνο το αδιαχώρητο. Κάπου στα χίλια άτομα που ήθελαν να την δουν, να την ακούσουν δεν κατάφεραν να μπουν στο κλαμπ. To 1984 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ “Diamond Life”. Κατάφερε πωλήσεις έξι εκατομμυρίων αντιτύπων. Μέσα σε μια νύχτα η Sade έγινε σταρ της βρετανικής τζαζ – ποπ σκηνής.

Το άλμπουμ Diamond Life ηχογραφήθηκε σε έξι εβδομάδες. Κυκλοφόρησε στις 16 Ιουλίου 1984.

H Sade στο φιλμ Absolute Beginners

Στα τέλη του 1985 η Sade και η μπάντα της κυκλοφόρησαν δεύτερο άλμπουμ. Το Promise έγινε νούμερο ένα επιτυχία σε Βρετανία και Η.Π.Α. Νέες πωλήσεις εκατομμυρίων επιβράβευσαν τη φωνή και τη φινέτσα της νιγηριανής καταγωγής τραγουδίστριας. Το σινγκλ “The Sweetest Taboo” έμεινε για έξι μήνες στα αμερικανικά τσαρτ…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X