Fragilemag

Τα 5 in / 5 out της εβδομάδας

Τα 5 in / 5 out της εβδομάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

5 in / 5 out –  Οι λίστες είναι old school χούι (εντάξει, δεν πάμε και στην εποχή της περισπωμένης), είναι ένα σκάλωμα του μυαλού, είναι μια συνήθεια.

Στην -κάθε- πόλη τρέχουν πράγματα που μας φτιάχνουν τη διάθεση, τρέχουν και εκείνα που τη χαλούν.

Εννοείται υπάρχουν και εκείνα που τρέχουν και κοιτώντας τα απορούμε αν είναι δυνατόν να έχουν συμβεί πραγματικά.

Είναι γνωστό πως ζούμε στην εποχή του συλλογικού ναρκισσισμού, των απανωτών άνγκρι φέις, των δημιουργών περιεχομένου (έτσι γενικώς). Αυτά είναι τα δέκα πράγματα που μας έφτιαξαν χαλώντας μας και μας χάλασαν φτιάχνοντάς μας.

5 in

1-Η ταινία «Το Αγόρι και ο Ερωδιός» σε σκηνοθεσία και σενάριο Χαγιάο Μιγιαζάκι. Ένα κομψοτέχνημα κινουμένων σχεδίων. Τελικά υπάρχει χώρος για δημιουργική ανθρώπινη φαντασία στον κόσμο του ολοένα και πιο τυποποιημένου σινεμά.

2-Τα ποστ του δημοσιογράφου Αντώνη Μποσκοΐτη στο facebook. Ο τοίχος του σερβίρεται και ως ο Χρυσός Οδηγός της media-καλλιτεχνικής Αθήνας. Εκεί θα βρεις από αναγγελίες κηδειών, ανακοινώσεις συνεντεύξεων μέχρι παράπονα για τον μειωμένο δείκτη εξυπηρέτησης πελατών των τραπεζών.

3- Το παγκάκι στη στάση λεωφορείων στη συμβολή Πειραιώς και Δωδεκανήσου στα Καμίνια τη νύχτα. Στο μεταίχμιο του αστικού ιστού του Πειραιά και της βιομηχανικής μεταμόρφωσης της πόλης, εκεί, στην αγρανάπαυση της λεωφόρου αφουγκράζεσαι την ιστορία του ανθρώπινου μόχθου.

4- Ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Κύτταρο. Να πούμε την αλήθεια, τα πιο όμορφα αγόρια και κορίτσια της πόλης τα είδαμε στο live του.

5- Το σουβλάκι στον Μπίλη στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια. Ίσως το τελευταίο απόλυτα σμυρνέικο σουβλάκι επί Γης. Με τη σάλτσα του! (Προύσης 22, Νίκαια)

5 out

1- Η πόζα του Στέφανου Κασσελάκη πάνω σε τρακτέρ. Το ταξίδι της αριστεράς μαζί του ποιον προορισμό έχει;

2- Το “καταπληκτικό” κείμενο του Δημήτρη Ευθυμάκη με τίτλο “Καημένε Στρέφη, καημένοι Αθηναίοι” στο Protagon. Δύσκολα θα διαβάσουμε άλλο άρθρο που να υποτιμά τους κατοίκους της περιοχής των Εξαρχείων με τόση επαρχιώτικη ένταση και ορθολογική περιφέρεια.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X