Fragilemag

Το Facebook ξέρει πόσο μεταδοτικά είναι τα συναισθήματα;

Το Facebook ξέρει πόσο μεταδοτικά είναι τα συναισθήματα;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η συλλογή των δεδομένων μας, είναι πια ευκολότερη όσο ποτέ. Η χειραγώγηση των συναισθημάτων παράγει νέες αγορές, νέα ηθική, νέα φιλολογία. Δείγματα έτοιμα για έρευνα. Αυτοί είμαστε.

Φαντάσου ένα αμπάρι που δεν θα γεμίσει ποτέ, εκεί αποθηκεύονται κάθε τύπου συντομεύσεις ή δημοσιευμένες στιγμές στα σόσιαλ μίντια που προβάλαμε συναισθήματα. Ας επιστρέψουμε στο παρελθόν. Πόσο μακρινό μας φαίνεται το 2012; “Πολύ”, απαντάμε. Ακόμα και έτσι, η έρευνα που διεξήγαγε το Facebook γύρω από το πόσο μεταδοτικά είναι τα συναισθήματα λάμπει για τη διαχρονικότητά της.

Μια αμφιλεγόμενη μελέτη του 2012 για λογαριασμό του Facebook εξέτασε το πώς τα ανθρώπινα συναισθήματα θα μπορούσαν να γίνουν «μεταδοτικά» σε άλλους με σχετική ευκολία. Αυτή η μελέτη χρησιμοποίησε, εν αγνοία τους, σχεδόν 700.000 χρήστες του Facebook. Και δημοσιεύθηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Οι συγγραφείς, μέλη της Core Science Team του Facebook, ήθελαν να δοκιμάσουν, αν η θέαση θετικών συναισθημάτων στο διαδίκτυο θα έκανε τους χρήστες χαρούμενους ή αν θα τους λυπούσε ως ένα είδος μνησίκακης αντίδρασης, όπως θεωρούνταν μέχρι τότε. Στην ερευνητική ομάδα δόθηκε η δύναμη να αλλάζει το συναισθηματικό περιεχόμενο των ροών των χρηστών του Facebook για μια εβδομάδα. Διαπίστωσαν ότι, όταν στις ροές επικρατούσαν αρνητικά συναισθήματα, οι χρήστες άρχισαν επίσης να δημοσιεύουν περισσότερο αρνητικό περιεχόμενο.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X