Fragilemag

Ζωγραφική | Πoλ Γκογκέν – Ο μύστης των χρωμάτων

Ζωγραφική | Πoλ Γκογκέν – Ο μύστης των χρωμάτων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Προσπαθώ να βάλω σε αυτές τις έρημες μορφές την αγριότητα που βλέπω μέσα τους και που είναι και μέσα σε εμένα …” Πωλ Γκoγκέν

Ο διάσημος ζωγράφος γεννήθηκε στο Παρίσι, 7 Ιουνίου 1848, και πέθανε στις  Νήσους Μαρκέζας, Γαλλική Πολυνησία στις 8 Μαΐου 1903.

Ο Πoλ Γκογκέν είναι ένας από τους σημαντικότερους Γάλλους καλλιτέχνες που αρχικά εκπαιδεύτηκε στον ιμπρεσιονισμό αλλά κινήθηκε μακρύτερα από τη γοητεία του, πρωτοστατώντας σε ένα νέο στυλ ζωγραφικής που γενικά αναφέρεται ως συμβολισμός. Καθώς το κίνημα των ιμπρεσιονιστών κορυφώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1880, ο Γκογκέν πειραματίστηκε με νέες θεωρίες χρώματος και με ημι-διακοσμητικές προσεγγίσεις στη ζωγραφική.

Πoλ Γκογκέν – Αυτοπροσωπογραφία (1889)

•Ο Γκογκέν δούλεψε ένα καλοκαίρι μαζί με τον Βίνσεντ βαν Γκογκ στο νότο της Γαλλίας, προτού γυρίσει την πλάτη του στη δυτική κοινωνία. Είχε ήδη εγκαταλείψει μια πρώην ζωή χρηματιστή από τη στιγμή που άρχισε να ταξιδεύει τακτικά στον νότιο Ειρηνικό στις αρχές της δεκαετίας του 1890. Το σημείο της γης που ανέπτυξε ένα νέο στυλ παντρεύοντας την καθημερινή παρατήρηση με τον μυστικό συμβολισμό.

Η απόρριψη του Γκογκέν από την ευρωπαϊκή οικογένειά του, την κοινωνία και τον κόσμο της τέχνης του Παρισιού ήταν ένα ρομαντικό παράδειγμα καλλιτέχνη που αναζητά έντονα, ατέρμονα την περιπλάνηση…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X