Γυναίκα

10 σημάδια της γλώσσας του σώματος που δείχνουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται ερωτικά για εσάς

10 σημάδια της γλώσσας του σώματος που δείχνουν ότι κάποιος ενδιαφέρεται ερωτικά για εσάς
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές δεν έχετε μπερδευτεί και δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε εάν κάποιος ενδιαφέρεται ερωτικά για εσάς. Μπορεί να έχει μία συμπεριφορά απόμακρη ή να μην μιλάει πολύ όταν βρίσκεστε κοντά του.

Ωστόσο η «γλώσσα» του σώματος πάντα προδίδει το πώς αισθανόμαστε πραγματικά. Έτσι εάν κάποιος προσπαθεί να κρύψει την ερωτική έλξη που αισθάνεται για εσάς το σώμα του θα «στέλνει» ξεκάθαρα μηνύματα ότι έχει γοητευθεί. Παρακάτω θα διαβάστε 10 σημάδια της «γλώσσας» του σώματος που δείχνουν ότι κάποιος αισθάνεται ερωτική έλξη για εσάς.

 

10 σημάδια της «γλώσσας» του σώματος που δείχνουν ότι κάποιος νιώθει ερωτική έλξη για εσάς

  • Οι κόρες των ματιών τους διαστέλλονται
  • Δείχνουν ανήσυχοι όταν είστε κοντά τους
  • Στρέφουν τα πόδια τους προς το μέρος σας
  • Γίνονται πιο εκφραστικοί μαζί σας
  • Το σώμα τους έχει κλίση προς το δικό σας
  • Ανασηκώνουν τα φρύδια
  • Έχουν χαλαρές στάσεις σώματος
  • Γίνονται αξιολάτρευτα αδέξιοι
  • Κοκκινίζουν όταν είστε κοντά τους
  • Κάνουν μασάζ στον λαιμό/ώμους τους

 

Οι κόρες των ματιών τους διαστέλλονται

Όταν οι άνθρωποι αισθάνονται έλξη οι κόρες των ματιών τους διαστέλλονται. Είναι ένα ανθρώπινο αντανακλαστικό όταν αισθανόμαστε απόλαυση και θέλουμε να δούμε περισσότερο αυτό που μας αρέσει. Έτσι εάν κάποιος σας κοιτάζει με μάτια ορθάνοιχτα ή με κόρες που διαστέλλονται τότε προδίδεται το βάθος της επιθυμίας του για εσάς. Τα μάτια λένε ότι είναι ο καθρέφτης της ψυχής και γι’ αυτό προδίδουν εύκολα τα βαθύτερα μυστικά μας.

Δείχνουν ανήσυχοι όταν είστε κοντά τους

Αυτό είναι ένα σημάδι που μπορεί να σας μπερδέψει. Ένας άνθρωπος που τον πλησιάζεται αρχίζει να πιάνει έντονα τα μαλλιά ή να φτιάχνει τα ρούχα του ή να κουνάει τα πόδια του ή να παίζει με την καρέκλα. Μπορεί να πιστεύετε ότι απλώς δεν σας συμπαθεί και τον εκνευρίζετε. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες κινήσεις είναι για να κρύψουν την εσωτερική αναστάτωση που τους προκαλείτε. Γενικά «βραχυκλώνετε» την ψυχραιμία τους επειδή αισθάνονται έλξη για εσάς.

 

Στρέφουν τα πόδια τους προς το μέρος σας

Μπορεί να μην το έχετε προσέξει αλλά πολλοί άνθρωποι όταν έχουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις στρέφουν τα πόδια τους σε γωνία προς τον συνομιλητή τους. Εάν παρατηρήσετε, όμως, ότι κάποιος στρέφει τα πόδια του ακριβώς προς εσάς για να σας κοιτάει στην ευθεία αυτό μπορεί να κρύβει την έλξη του για εσάς.

Αυτή η στάση δείχνει ενδιαφέρον και σύνδεση και ότι είναι δεκτικοί προς εσάς. Γενικά είναι ένα καλό σημάδι ότι θέλουν να μείνουν συντονισμένοι με εσάς και δείχνουν ενδιαφέρον για όσα λέτε εκείνη την στιγμή.

 

Γίνονται πιο εκφραστικοί μαζί σας

Έχετε παρατηρήσει κάποιον να έχει πολύ έντονες εκφράσεις ή χειρονομίες όταν κουβεντιάζετε παρέα; Ή μήπως έχετε παρατηρήσει ότι γελούν έντονα ή ανοίγουν τα μάτια όταν πείτε κάτι ενδιαφέρον; Αυτές οι έντονες εκφράσεις συσχετίζονται με τον ενθουσιασμό τους. Όσο κι αν δεν το καταλαβαίνετε εκείνη την στιγμή σας φλερτάρουν και με τις έντονες εκφράσεις τους θέλουν να τραβήξουν την προσοχή σας. Η παρουσία σας τους χαρίζει ζωντάνια και αυτό φαίνεται.

Το σώμα τους έχει κλίση προς το δικό σας

Όταν λέμε ότι κάποιος αισθάνεται έλξη για εσάς μεταφορικά αυτό μπορεί να συμβαίνει και κυριολεκτικά. Μπορεί το σώμα του να έχει μία μικρή κλίση προς τα μπροστά και προς το μέρος σας. Επίσης δεν αποκλείεται να παρατηρήσετε ότι γέρνουν το πάνω μέρος του σώματος προς εσάς όταν μιλάτε και γενικά καταλαμβάνουν χώρο κοντά σας. Οι ίδιοι βέβαια μπορεί να μην τον συνειδητοποιούν αφού συμβαίνει ενστικτωδώς.

Ανασηκώνουν τα φρύδια

Έχετε παρατηρήσει τα φρύδια κάποιου να σηκώνονται γρήγορα για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου καθώς μοιράζεστε μια αστεία ιστορία; Αυτές οι αστραπιαίες εκφράσεις συνήθως δείχνουν ενδιαφέρον, θετικά συναισθήματα και συμφωνία.

Η ανόρθωση φρυδιών είναι ένας ενστικτώδης τρόπος που αντιδρούμε όταν κάτι μας εκπλήσσει ή μας εντυπωσιάζει. Επίσης αυτή η κίνηση δείχνει ότι βρίσκουν τα λόγια και τις ιδέες σας ενδιαφέροντα και θέλουν να σας ακούνε να μιλάτε.

 

Έχουν χαλαρές στάσεις σώματος

Τα χαλαρά άκρα δείχνουν ότι κάποιος αισθάνεται άνετα μαζί σας. Αν κάποιος έχει χέρια που κρέμονται χαλαρά στα πλάγια, οι ώμοι γυρίζουν προς τα πίσω, τα γόνατα δείχνουν προς το μέρος σου, αυτό μεταφέρει το εξής μήνυμα: «Νιώθω εντελώς ο εαυτός μου όταν είμαι μαζί σου». Το αντίθετο αυτής της στάσης σώματος είναι όταν κάποιος σταυρώνει τα χέρια στον κορμό.

Σύμφωνα με την επιστήμη, ένας λόγος που οι άνθρωποι σταυρώνουν τα χέρια τους όταν αισθάνονται αμυντικοί. Οφείλεται στην εξελικτική ανάγκη να προστατεύσουν τα ζωτικά όργανα του σώματος τους επειδή αισθάνονται απειλή.

 

Αν λοιπόν κάποιος που σας αρέσει έχει χαλαρή στάση σώματος τότε μπορείτε να υιοθετήσετε και εσείς την αντίστοιχη. Εάν σταυρώνετε σφιχτά τα χέρια, έστω και για λίγο στέλνει, το αντίθετο μήνυμα.

Γίνονται αξιολάτρευτα αδέξιοι

Γιατί συμβαίνει αυτό; Όταν κάποιος νιώθει έλξη για εσάς, προσπαθεί ταυτόχρονα να σκεφτεί τις κινήσεις του και να σας μιλήσει. Η αναστάτωση που του προκαλείτε δυστυχώς «βραχυκυκλώνει» τον συντονισμό του. Έτσι μπορεί να χύσει ένα ποτήρι με νερό, να του πέσει το κινητό ή να γλιστρήσει.

Συνήθως αυτό είναι και σημάδι ότι αισθάνονται αμηχανία. Γενικά όταν είναι λίγο «ατζαμήδες» και αυτό το προκαλεί η παρουσία σας τότε δείχνει χαριτωμένο.

 

Κοκκινίζουν όταν είστε κοντά τους

Οι τόνοι του δέρματος δεν λένε ποτέ ψέματα για το πώς αισθανόμαστε. Εάν κάνετε σε κάποιον ένα κομπλιμέντο και παρατηρήσετε ότι κοκκινίζουν τα μάγουλα του αυτό συμβαίνει γιατί πιθανότατα του προκαλείτε ενθουσιασμό. Αισθάνονται «αιχμάλωτοι» από την παρουσία σας και αυτό φαίνεται στο πρόσωπο τους.

Κάνουν μασάζ στον λαιμό/ώμους τους

Όταν κάποιος τρίβει κάπως διακριτικά τον λαιμό ή τους ώμους του τότε προσπαθεί να καταπραΰνει τις αντιδράσεις του στο στρες. Εάν το κάνει όταν βρίσκεστε κοντά του αυτό σημαίνει ότι αισθάνεται έντονα μαζί σας και προσπαθεί να ηρεμήσει τις αντιδράσεις του.

 

Τι να κάνετε

Η «γλώσσα» του σώματος μπορεί να στείλει μηνύματα για τα βαθύτερα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Εάν κάποιος εμφανίζει κάποιο από τα παραπάνω σημάδια τότε ενδέχεται να αισθάνεται έλξη για εσάς. Δεν έχει απλώς φιλική συμπεριφορά προς εσάς. Οπότε εάν και εσείς αισθάνεστε το ίδιο ίσως να θέλετε να ανταποδώστε και να αρχίσετε να φλερτάρετε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X