Γυναίκα

9 κομμάτια της μόδας που όλες χρειαζόμαστε

9 κομμάτια της μόδας που όλες χρειαζόμαστε
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλες έχουμε στην ντουλάπα μας αντικείμενα που τα θεωρούμε «απαραίτητα». Ίσως, για εσάς, είναι ένα τζιν παντελόνι που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου ή ίσως είναι ένα αγαπημένο πουλόβερ που σας έχει τυλίξει με τη ζεστασιά του χρόνια και χρόνια!

Αλλά αν και αυτά μπορεί να είναι τα απαραίτητα, άλλα κομμάτια μόδας μερικές φορές παραβλέπονται – παρόλο που είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για μια απόλυτα εύχρηστη γκαρνταρόμπα.

9 κομμάτια της μόδας που όλες χρειαζόμαστε και δεν το ξέρουμε!

1. Λευκό τζιν

Σύμφωνα με τους ειδικούς της μόδας, το λευκό τζιν θα είναι πάντα απαραίτητο, ακόμα κι αν δεν είναι σταθερά στην κορυφή των τάσεων.

Κάθε σεζόν εισάγει μια νέα τάση στο τζιν, στενό, μέχρι τον αστράγαλο, φαρδύ, ψηλόμεσο, με φαρδιά μπατζάκια κ.λπ. Κι όμως ένα κλασικό λευκό τζιν πάντα φοριέται. Ανεξάρτητα από το κόψιμο, τα λευκά τζιν είναι ένα από τα πιο κομψά παντελόνια. Έχουν μεγαλύτερη γκάμα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότερες και, στην πραγματικότητα, φοριούνται όλο τον χρόνο.

Οπότε, μην αισθάνεστε ότι πρέπει να βάλετε το λευκό σας τζιν στην… αποθήκευση το φθινόπωρο – αφήστε το να έχει την ευελιξία για την οποία έχουν σχεδιαστεί.

Το λευκό τζιν συνδυάζεται άψογα με άλλα ουδέτερα, όπως το ναυτικό μπλε, το καμηλό, το ανθρακί και το πράσινο της ελιάς, καθώς και με οποιοδήποτε ζωηρό χρώμα θέλετε. Είναι από εκείνα τα κομμάτια που κάνουν στιγμιαία κάθε σύνολο να φαίνεται φρέσκο και καθαρό.

2. Ένα αξιόπιστο στράπλες σουτιέν

Συχνά παραβλέπουμε τι φοράμε κάτω από τα ρούχα μας, ιδιαίτερα τα σουτιέν μας. Μια αξιόπιστη επιλογή είναι πιθανώς αυτό που φοράτε καθημερινά, αλλά όταν έχετε ένα ρούχο που απαιτεί στράπλες, δεν θέλετε να παραιτηθείτε από την υποστήριξη που χρειάζεστε.

Οι περισσότερες γυναίκες δεν χρειάζονται συχνά ένα στράπλες σουτιέν, αλλά όταν ένα ρούχο το απαιτεί και δεν το έχουμε, τα πράγματα μπερδεύονται. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τραβάς ένα σουτιέν όλη τη νύχτα προσπαθώντας να μείνει στη θέση του.

Όταν ψάχνετε για στράπλες σουτιέν, σας συνιστούμε να ψωνίσετε προσωπικά και να ζητήσετε βοήθεια από έναν ειδικό στα εσώρουχα. Θα διασφαλίσουν ότι θα επιλέξετε ένα στιλ που ταιριάζει, υποστηρίζει χωρίς να γλιστράει και είναι άνετο.

3. Γόβες με τακούνια kitten

Μην κάνετε υποθέσεις σχετικά με τις γόβες με τακούνια kitten – αν και μπορεί να μην πιστεύετε ότι είναι απαραίτητα, αυτά τα βασικά παπούτσια είναι ξανά στη μόδα και αποτελούν αναγκαιότητα της ντουλάπας.

Κάθε γυναίκα χρειάζεται ένα έξυπνο ζευγάρι γόβες με kitten τακούνια. Είναι κομψές αλλά άνετες και ιδανικές για επίσημες ή ημι-επίσημες περιστάσεις που απαιτούν παρατεταμένη ορθοστασία.

Γόβες, ξώφτερνα  ή μποτάκια, φροντίστε να έχετε ένα ζευγάρι στο καλύτερο σκούρο ουδέτερο, ανοιχτό ουδέτερο ή ιδιαίτερο χρώμα.

4. Ρούχα «σπιτιού» που περνούν το τεστ!

Τα ρούχα όπως οι φόρμες και τα απλά κολάν είναι βασικό συστατικό κάθε ντουλάπας—και ίσως νομίζετε ότι καλύπτεστε από αυτό το τμήμα. Ωστόσο,  θα μπορούσατε να κοιτάτε μια βασική λεπτομέρεια.

Υπάρχουν ρούχα δουλειάς και casual φορέματα και τζιν για το Σαββατοκύριακο, αλλά οι φόρμες που περνούν το «ex test» συχνά παραμελούνται.

5. Εσώρουχα «αόρατα»

Ένα άλλο εσώρουχο που μπορεί να παραβλέψετε είναι αυτά χωρίς ραφές που δεν μαρκάρουν, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για να αποφύγετε την τρομακτική ορατή γραμμή εσώρουχου.

Τα εσώρουχα χωρίς ραφές έχουν διανύσει πολύ δρόμο στην άνεση και την επιλογή, επομένως δεν έχουμε πλέον δικαιολογίες. Αν προτιμάτε ένα στρινγκ, έχετε άνετες επιλογές κι εκεί, αλλά αν σας αρέσει περισσότερο η κάλυψη που προσφέρει ένα boyshort, μπορείτε επίσης να βρείτε κάτι που δεν φαίνεται μέσα από τα αγαπημένα σας παντελόνια.

Το μόνο χρώμα που είναι απολύτως απαραίτητο είναι αυτό που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματος. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι είναι αρκετά ευέλικτα ώστε να φοριούνται κάτω από πιο ανοιχτά χρώματα και λεπτά υφάσματα.

6. Ένα… LRD

Έχετε ακούσει για το Little Black Dress, γνωστό και ως LBD, (δηλαδή το μικρό μαύρο φόρεμα) αλλά τι γίνεται με το LRD;

Ξαδελφάκι του LBD, το «Μικρό κόκκινο φόρεμα» είναι ένα παραμελημένο ρούχο που πρέπει πάντα να είναι μέρος της γυναικείας γκαρνταρόμπας! Το κόκκινο τραβάει περισσότερο την προσοχή από οποιοδήποτε άλλο χρώμα, οπότε, όταν θέλετε να στείλετε ένα δυνατό μήνυμα, θα πρέπει να υπάρχει ένα κόκκινο φόρεμα σε πρώτη ζήτηση…

7. Κλασικά μπλουζάκια

Πιθανότατα έχετε μια μεγάλη ποικιλία από μπλουζάκια ήδη στην ντουλάπα σας, αλλά μερικές φορές είναι «πολύ χαλαρά για να είναι ευέλικτα.

«Οι γυναίκες συχνά σοκάρονται όταν συνειδητοποιούν πώς πολλαπλασιάζονται οι επιλογές συνδυασμού και ταιριάσματος όταν έχουν μερικά ωραία μπλουζάκια στην γκαρνταρόμπα τους», λένε οι στιλίστες.

Τα καλύτερα μπλουζάκια πρέπει να είναι ανθεκτικά στο ξεθώριασμα, ανθεκτικά στις ζάρες και το τσαλάκωμα και από υλικό που πλένεται στο πλυντήριο. Αναζητήστε συνθετικά υλικά όπως ρεγιόν, λίκρα και πολυεστέρα.

Όσον αφορά τα χρώματα; Ένα κρεμ ή λευκό (ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας) και ένα μαύρο/ναυτικό/ανθρακί αρκούν για να ξεκινήσετε.

8. Βελούδινο σακάκι

Κι όμως ένα βελούδινο σακάκι θα πρέπει να είναι μέρος της ντουλάπας σας, μαζί ένα κλασικό σακάκι, ένα δερμάτινο και  ένα χρηστικό μπουφάν. Προσθέτει μια φανταχτερή πινελιά σε κάθε βασικό ντύσιμο, όπως τζιν και μπλουζάκι, μετατρέποντας αμέσως το αδιάφορο σε κάτι κομψό και αξιοπρόσεκτο.

9. Μάλλινη κάπα

Ο χειμώνας είναι εδώ, οπότε αν θέλετε κάτι που να κάνει περισσότερο εντύπωση, η μάλλινη κάπα είναι μια επιλογή που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι συνδυάζει μόδα και λειτουργικότητα.

Από όλα τα πανωφόρια, η πιο κομψή σιλουέτα είναι μία κάπα που δεν χρειάζεται κανένα ιδιαίτερο styling! Συνδυάζουν κάτι θεατρικό, την κομψότητα και την άνεση σε ένα ενιαίο ρούχο, κι έτσι δημιουργεί μια ισχυρή δήλωση μόδας που δύσκολα περνά απαρατήρητη.

Είτε είναι μακριά, είτε μίντι είτε κοντή είναι απλώς ένα υπέροχο κομμάτι.

ΠΗΓΗ:womanidol

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X