Γυναίκα

Μπριζίτ Μπαρντό – Σκανδαλώδης ομορφιά

Μπριζίτ Μπαρντό – Σκανδαλώδης ομορφιά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ας μην γελιόμαστε, η Μπριζιτ Μπαρντό δεν υπήρξε απλή ηθοποιός. Το πέρασμά της από τον κόσμο του θεάματος υπήρξε case – study. Είναι η γυναίκα σύμβολο που όρισε την ομορφιά, τη γαλλική φινέτσα για δεκαετίες. Η ζωή αυτής της γυναίκας που γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1934, δεν ήταν πάντα εύκολη. Και οι απόψεις της συχνά κριθήκαν ως αμφιλεγόμενες. Όπως και αν έχει η Μπε – Μπε, το χαϊδευτικό της, έζησε μια ζωή μπροστά από την εποχή της. Οι παπαράτσι σκοτωνόντουσαν για ένα καρέ της προσωπικής της ζωής. Είναι η γυναίκα που εγκατέστησε το μπικίνι ως μέρος της καλοκαιρινής γυναικείας γκαρνταρόμπας. Υπήρξε το πανέμορφο κορίτσι που έγινε εξώφυλλο σχεδόν σε κάθε γυναικείο περιοδικό που κυκλοφορούσε στη διάρκεια των δεκαετιών 60 – 70. Η Μπαρντό τραγούδησε ευκολομνημόνευτα ποπ κομμάτια και φυσικά πρωταγωνίστησε σε ταινίες που ανεξάρτητα από τα ανέμελα, βουτηγμένα στο κλισέ, σενάριά τους την όρισαν ως πρέσβειρα της μαζικής κουλτούρας σε δύση και ανατολή, βορρά και νότο.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Είναι δύσκολο να το πιστέψουμε, αλλά οι γονείς της αντιπαθούσαν τη μικρή Μπριζίτ και τη θεωρούσαν «ασχημόπαπο». Η μητέρα και, κυρίως, ο πατέρας ονειρεύονταν τη γέννηση ενός κληρονόμου. Κάποτε άκουσαν την πρόβλεψη μιας τσιγγάνας που προέβλεψε ένα λαμπρό μέλλον για το παιδί που θα έκαναν. Πίστεψαν τότε πως θα γεννήσουν έναν γιο, ο οποίος θα αυξήσει την ήδη μεγάλη περιουσία τους και θα δοξάσει το οικογενειακό όνομα. Αλλά η μοίρα, σε αντίθεση με τις προσδοκίες τους, έδωσε μια κόρη στον Λούις και την Αν-Μαρί. Οι Μπαρντό περιφρονούσαν την κόρη τους για τη συνηθισμένη της εμφάνιση αλλά και η ίδια η Μπριζίτ δεν είχε συνειδητοποιήσει την ομορφιά της. Ως παιδί φορούσε σιδεράκια, γυαλιά με χοντρό σκελετό και υπέφερε από αλλεργικά δερματικά εξανθήματα. Ανησυχούσε επίσης ότι οι γονείς της δεν αγαπούν και τη μικρότερη αδερφή της Μαρί Ζαν. Η μητέρα τους συνήθιζε να επαναλαμβάνει ότι η Μπριζίτ είχε έναν πολύ κακό χαρακτήρα και ήταν ιδιαιτέρως άσχημη.

Η συνάντηση με τον κλασικό χορό

Έχοντας εμπεδώσει ήδη από παιδί ότι ήταν άσχημη και άχαρη, η Μπριζίτ δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι θα έπαιζε σε ταινίες. Το μπαλέτο ωστόσο τής άνοιξε διάπλατα έναν άλλο κόσμο: η χάρη της εκτιμήθηκε όχι μόνο από τους δασκάλους αλλά και από τους συντάκτες των περιοδικών. Το 1950, η 15χρονη Μπαρντό εμφανίστηκε στις σελίδες του περιοδικού Elle, όπου ο μελλοντικός σύζυγός της αμέσως την πρόσεξε. Ο Βαντίμ Ιγκόρεβιτς Πλεμιανίκοφ, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως Ροζέ Βαντίμ, μόλις έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο. Ξεφυλλίζοντας το περιοδικό, η προσοχή του έπεσε στη νεαρή μπαλαρίνα και παρακάλεσε τον μάνατζερ Μαρκ Αλεγκρέ να οργανώσει μία οντισιόν για εκείνη. Στην οντισιόν η Μπαρντό δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα κανέναν εκτός από τον ίδιο τον Βαντίμ που τον συνεπήρε κυριολεκτικά με την παρουσία της. Ξεκίνησαν άμεσα ένα φλογερό ειδύλλιο, το οποίο παρήγαγε και την πρώτη διάσημη ταινία του σκηνοθέτη “Και ο θεός έπλασε τη γυναίκα”.

Αλέν Ντελόν και Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία “Διάσημοι Εραστές” (1961)

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X