Γυναίκα

Διαφάνειες μας ανεβάζουν στα ουράνια της θηλυκότητας

Διαφάνειες μας ανεβάζουν στα ουράνια της θηλυκότητας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι διαφάνειες έρχονται να επικυρώσουν τη νέα εποχή. Από τα ρούχα μέχρι τα παπούτσια και τις τσάντες διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει… περιορισμός.

Οι αιθέριες διαφάνειες μας ανεβάζουν στα ουράνια της θηλυκότητας το 2024!

Οι διαφάνειες στα ρούχα δεν είναι καινούργια μόδα. Όταν ο Yves Saint Laurent σχεδίασε την πρώτη του διάφανη εμφάνιση το 1966, αποκαλύπτοντας το στήθος της μούσας του Danielle Luquet de Saint-Germain, καλυμμένο ελάχιστα από cigaline, ένα σχεδόν διάφανο μεταξωτό πλέγμα, συγκλόνισε τον κόσμο.

Η απάντηση του Saint Laurent στη μομφή ήταν ταυτόχρονα ποιητική, ρομαντική και σκανδαλώδης: «Τίποτα δεν είναι πιο όμορφο από ένα γυμνό σώμα», ακολουθούμενο από: «Το πιο όμορφο ένδυμα που μπορεί να ντύσει μια γυναίκα είναι τα χέρια του άντρα που αγαπά».

Το διάσημο μαύρο σιφόν φόρεμα με φούστα από φτερό στρουθοκαμήλου προκάλεσε ένα μικρό σκάνδαλο όταν ο Yves Saint Laurent το έστειλε στην πασαρέλα το 1968 // Η φωτογραφία του 1971 του Jeanloup Sieff με το μαύρο κρεπ κοκτέιλ φόρεμα του Saint Laurent με τη γυμνή δαντελένια πλάτη είναι μια από τις εμβληματικές εικόνες μόδας του 20ου αιώνα.

Το 1968, δημιούργησε μια δεύτερη διαφανή επανάληψη, το γυμνό φόρεμα, ένα διάφανο φόρεμα από μαύρο σιφόν ζωσμένο με ένα χαμηλό λοφίο από φτερά στρουθοκαμήλου.

Από το τι να φορέσετε από κάτω μέχρι το στιλ της εμφάνισής σας, τα διαφανή μπλουζάκια μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα εάν είστε ολοκαίνουργια στην τάση. Φορέστε διαφανή τοπ σε συνδυασμό με παντελόνι και ζιβάγκο για μια εμφάνιση εμπνευσμένη από ρούχα γραφείου για να διευκολύνετε την υπόθεση

Για όσους αναζητούν μια λιγότερο «επικίνδυνη» επιλογή, μπορείτε εύκολα να φορέσετε ένα μακρύ σακάκι πάνω από διάφανη φούστα. Μπορείτε επίσης να φορέσετε ένα κορμάκι της ίδιας απόχρωσης κάτω από το διάφανο τοπ σας για μια συνεκτική εμφάνιση που δεν είναι πολύ αποκαλυπτική.

Μαύρες διαφάνειες με λευκό πουκάμισο

Ένα διαφανές κομμάτι μπορεί να είναι ένα κομμάτι layering που λειτουργεί για να προσθέσει μια ιδιότροπη πινελιά. Ανάλογα πόσο τολμηρή είστε φορέστε ένα μαύρο διάφανο φόρεμα ή φούστα πάνω από ένα λευκό πουκάμισο. Θα προσθέσει μια μοναδική υφή στην εμφάνισή σας, ενώνοντας την αίσθηση του ασπρόμαυρου με μία μοντέρνα εκδοχή.

Με επένδυση

Τα διαφανή κομμάτια με φόδρα γίνονται πιο δημοφιλή, καθώς πολλοί θέλουν να φέρουν αυτή την τάση στην καθημερινότητά τους. Με φόδρα στο ίδιο χρώμα, αυτό το επιπλέον ύφασμα μπορεί να προσφέρει αρκετή κάλυψη για να αισθάνεστε προστατευμένες όλη την ημέρα.

Φόρεμα με πουά, Madisson // Σε κρεμ χρώμα, Zara // Μίνι διαφάνεια με φτερά

Τολμηρά παντελόνια

Οποιαδήποτε λάτρης των τάσεων της μόδας ξέρει ότι ένα ιδιαίτερο παντελόνι είναι εντυπωσιακό! Πόσο μάλλον όταν έχει την απόλυτη διαφάνεια! Από δαντέλα, δίχτυ ή απλά αέρινο ύφασμα, είναι σέξι και ανατρεπτικά.

Συνδυάζονται με σακάκια είτε υπερμεγέθη (άλλο ένα μοντέρνο στοιχείο) είτε σταυρωτά ή τύπου σμόκιν. Για μεγαλύτερη κάλυψη, αναζητήστε ένα σορτς ή ένα κορμάκι.

Υπάρχει και το χρώμα

Ενώ το να φοράτε λευκά ή μαύρα διαφανή ρούχα είναι κομψά και τέλεια για μια ήσυχη εμφάνιση πολυτέλειας, ένα εμπριμέ ή με χρώμα διαφανές κομμάτι μπορεί να είναι πιο πρακτικό – και ακόμη πιο διασκεδαστικό – για τις καθημερινές σας εμφανίσεις.

Διαφανή αξεσουάρ

Ενώ υπάρχουν πολλές διαφανείς επιλογές ρούχων, ο πιο ήπιος τρόπος για να αναδείξετε την τάση είναι τα διάφανα αξεσουάρ. Οτιδήποτε, από διάφανα γάντια μέχρι διχτυωτές κάλτσες ή καλσόν είναι ιδανικά για όσες θέλουν να προσθέσουν λίγο από αυτό το θηλυκό στοιχείο στην γκαρνταρόμπα τους το 2024.

Διαφάνειες με μεταλλικές… στιγμές

Το διαφανές ύφασμα έχει ήδη μια αίσθηση ιδιαίτερης περίστασης. Προσθέστε ένα διακοσμητικό όπως φτερά ή κρόσσια και θα έχετε ένα ρούχο που εγγυάται ότι θα κάνει όλα τα κεφάλια να στραφούν στο πέρασμά σας.

ΠΗΓΗ:womanidol

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X