Γυναίκα

Εμμηνόπαυση: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που αυξάνουν το βάρος σας

Εμμηνόπαυση: Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που αυξάνουν το βάρος σας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Είναι σύνηθες για τις γυναίκες που μπαίνουν στην εμμηνόπαυση να παίρνουν κάποια κιλά. Η αύξηση κιλών είναι αποτέλεσμα των ορμονών αλλά και της μείωσης των οιστρογόνων, που επιβραδύνουν το μεταβολισμό.

Ωστόσο δεν είναι απαραίτητο για όποια γυναίκα μπαίνει στην εμμηνόπαυση να παίρνει και πολλά κιλά. Οι έρευνες δείχνουν πως δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της εμηνόπαυσης!

Σημαντικό είναι να θυμάστε πως το βάρος και η χαλάρωση είναι λογικό αποτέλεσμα της γήρανσης. Τόσο άντρες όσο και γυναίκες χάνουν μυϊκή μάζα καθώς γερνούν, γεγονός που μπορεί να μειώσει το μεταβολισμό ηρεμίας του σώματος, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο αύξησης του βάρους και συσσώρευσης σωματικού λίπους γύρω από τη μέση. Σημαντικό είναι να υπάρχει μία δραστηριότητα, έστω και λίγες φορές μέσα στην ημέρα, για τη δραστηριοποίηση του μεταβολισμού.

Κάνοντας τις σωστές διατροφικές επιλογές μπορεί να καθορίσει το πώς θα χειριστείτε την εμμηνόπαυση. Με μία νέα στρατηγική μπορείτε να προσπαρμόσετε και να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Προτιμήστε τις πρωτεΐνες: Οι γυναίκες έχουν φυσικά μικρότερη μυϊκή μάζα και τεστοστερόνη από ό,τι οι άνδρες. Έτσι, οι άπαχες πρωτεΐνες όπως το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα ψάρια, τα φασόλια, η σόγια και τα γαλακτοκομικά είναι ο καλύτερος φίλος τους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, καθώς το σώμα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια (θερμίδες) για την επεξεργασία των πρωτεϊνών.Καταναλώστε υγιεινά λίπη: Ελαιόλαδο, λιναρόσπορο, σολομό, τόνος, αβοκάντο, αμύγδαλα, καρύδια.Διαχειριστείτε το σάκχαρο στο αίμα με τροφές με χαμηλό έως μέτριο γλυκαιμικό δείκτη όπως τα φασόλια, τα μήλα, τα πορτοκάλια, τα κεράσια, το γιαούρτι, οι γλυκοπατάτες, η βρώμη.Οι φυτικές ίνες είναι φίλος σας, όχι μόνο συμβάλλοντας στην αίσθηση της πληρότητας, αλλά και την καλή εντερική δραστηριότητα.Περιορίστε το αλκοόλ.Μην καπνίζετε.Μειώστε την πρόσληψη αλατιού για να περιορίσετε την κατακράτηση υγρών.Ελέγξτε τις μερίδες.Το να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα μπορεί να βοηθήσει.Κρατήστε ένα ημερολόγιο του τι καταναλώνετε και δημιουργήστε ένα πρόγραμμα διατροφής.Τρώτε κάθε 3-4 ώρες,ώστε να μην πεινάσετε.Κάντε το πρωινό και το μεσημεριανό τα κύρια γεύματα της ημέρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X