Γυναίκα

Issey Miyake: Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής της μόδας σε ηλικία 84 χρόνων

Issey Miyake: Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής της μόδας σε ηλικία 84 χρόνων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Issey Miyake γνωστός Ιάπωνας σχεδιαστής τη μόδας από τη δεκαετία του 1980, πέθανε στις 5 Αυγούστου από ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα , όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Έγινε γνωστός διεθνώς με τα σχέδιά του λόγω των έντονων πλισέ υφασμάτων του, έχοντας δηλώσει ότι «η φωτεινότητα των έργων μου μπορεί να γεννήθηκε από την τραγωδία του αμερικανικού βομβαρδισμού της πόλης το 1945».

Η δουλειά του Miyake συνδύασε αριστοτεχνικά την παραδοσιακή χειροτεχνία με τις νέες τεχνολογίες. Ήταν ο ιδρυτής του Miyake Design Studio και του Issey Miyake Group.

Υπήρξε φίλος του Steve Jobs και παρήγαγε τα μαύρα ζιβάγκο που θα γίνονταν μέρος της χαρακτηριστικής ενδυμασίας του ιδρυτή της Apple.

Εκτός από τα ρούχα του, ο Issey Miyake ήταν ευρέως γνωστός για τη συλλογή αρωμάτων. Το L’Eau d’Issey κυκλοφόρησε το 1992 και γνώρισε τεράστια επιτυχία. Ήταν εμπνευσμένο από το νερό και το ελαφρύ άρωμά του.

Γεννημένος στη Χιροσίμα το 1938, ο Miyake ήταν μόλις επτά ετών όταν η πόλη καταστράφηκε από μια ατομική βόμβα που έριξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ήταν απρόθυμος να μιλήσει γι’ αυτό ως ενήλικας και έγραψε στους New York Times το 2009 ότι δεν ήθελε να γίνει γνωστός ως «ο σχεδιαστής που επέζησε από την ατομική βόμβα». Στη δεκαετία του 1960 μετακόμισε στο Παρίσι όπου συνεργάστηκε με τους διάσημους σχεδιαστές μόδας Guy Laroche και Hubert de Givenchy.

Δείτε την πρωτοποριακή συλλογή του από το 1995

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X