Γυναίκα

“Καπέλο του Παναμά” γιατί πρέπει να έχουμε όλοι

“Καπέλο του Παναμά” γιατί πρέπει να έχουμε όλοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σήμερα γνωρίζουμε ότι το Panama Hat  “Καπέλο του Παναμά” είναι φτιαγμένο στο Εκουαδόρ. Τα μυστικά για την δημιουργία αυτού του καπέλου, είναι ότι φτιάχνεται στο χέρι από φύλλο του φοίνικα Carludovica palmata. Η με την ονομασία Τοκίγια, κυρίως στα χωριά Κουένκα και το Μοντεκρίστι.

Ο πρόεδρος Ρούσβελτ θεωρείται από πολλούς ο «νονός» των καπέλων αυτών! Στα εγκαίνια της διώρυγας του Παναμά το 1913, δέχτηκε ένα δώρο από το Εκουαδόρ. Ένα καπέλο από φύλλα Τοκίγια. Στις ευχαριστίες του για το δώρο που δέχθηκε και μη ξέροντας τη προέλευση του δώρου αυτού, αναφέρθηκε σε αυτό ως “Καπέλο Παναμά”.

Τα Καπέλα Παναμά ξεχωρίζουν για την πυκνότητα της ύφανσης, το ελαφρύ τους βάρος και για την  ικανότητα του να αφήνει το κεφάλι να αναπνέει. Τα αυθεντικά Panama hat είναι χειροποίητα και μπορούν να διπλωθούν χωρίς να χάσουν την φόρμα τους αρκεί μην το αφήσετε διπλωμένο πολλές ώρες.

Για να τα διατηρήσετε θα πρέπει να αποφύγετε την επαφή με το νερό. Εάν υπάρχει επαφή, αφήστε το καπέλο να  να στεγνώσει. Το νερό και η υγρασία παραμορφώνονται και βλάπτουν τα καπέλα του Παναμά. Άντρες και γυναίκες φορέστε με στιλ λοιπόν αυθεντικά ” Καπέλα Παναμά”. Το πιο όμορφο καπέλο και για την παραλία.

Φορέστε καπέλο στο γάμο και αλλάξτε το στιλ σας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X