Γυναίκα

Πέθανε η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ

Πέθανε η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η γνωστή βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας Βίβιαν Γουέστγουντ, πέθανε τη Πέμπτη σε ηλικία 81 ετών. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή από εκπρόσωπό της μέσω ανάρτησης στο Twitter.

“Η Βίβιαν Γουέστγουντ πέθανε σήμερα, εν ειρήνη και περιστοιχισμένη από μέλη της οικογένειάς της στο Κλάφαμ του νότιου Λονδίνου. Ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους σαν την Βίβιαν για μια αλλαγή προς το καλύτερο”, αναφέρει η ανάρτηση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Η  Βίβιαν Γουέστγουντ έκανε γνωστή την πανκ στο ευρύ κοινό, μετατρέποντας την από περιθωριακή μόδα σε fashion statement.

Γεννήθηκε στις 8 Απριλίου του 1941 στο Ντέρμπισάιρ, αλλά αργότερα εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στο Λονδίνο και έγινε δάσκαλα. Τελικά όμως την τράβηξε η μόδα.

Το 1969 άνοιξε τη θρυλική μπουτίκ «Let it Rock» στην Kings Road στο Λονδίνο με τον τότε σύντροφό της Μάλκολμ ΜακΛάρεν, κάνοντας μόδα το κίνημα της πανκ.

Το 1982 άνοιξε νέο κατάστημα και οι διάφορες κολεξιόν που έχει κατά καιρούς λανσάρει εισήγαγαν στη μόδα την έννοια του εξωπραγματικού, καθώς εκτός από την πανκ, πειραματίστηκε και εμπνεύστηκε από διάφορους αρχαίους πολιτισμούς αλλά και από θεωρίες όπως η ύπαρξη εξωγήινων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vivienne Westwood (@viviennewestwood)

Η Γουέστγουντ  ταυτίστηκε με το κίνημα χάρη στα πρωτοποριακά design των ρούχων της που έγιναν αργότερα σήμα κατατεθέν όλων των πανκ συγκροτημάτων της εποχής όπως οι Sex Pistols.

Είχε παντρευτεί τρεις φορές, απέκτησε δυο γιους και μια εγγονή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X