Γυναίκα

Σούπα βελουτέ από παντζάρια και γιαούρτι

Σούπα βελουτέ από παντζάρια και γιαούρτι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παντζάρια το σούπερ λαχανικό είναι σε θέση να σας παρέχει ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Α,Β και C και ανόργανα άλατα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς.

Φτιάξτε αυτή την υπέροχη σούπα

Υλικά για 2-3 μερίδες

500gr. παντζάρια ψιλοκομμένα

1γλυκοπατάτα

1/2 σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

50γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

2λίτρα νερό

1 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι-Μαύρο πιπέρι

1 κλωναράκι μάραθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:

.Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα παντζάρια, το κρεμμύδι και τις πατάτες για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το τζίντζερ , 1/2 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

.Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

.Για να γίνει βελουτέ πολτοποιούμε τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο και λείο μείγμα. Ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι η τελική υφή της σούπας μας, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.

.Αλατοπιπερώνουμε την σούπα και την σερβίρουμε ζεστή ή κρύα με λίγο μάραθο ή με μια κουταλιά γιαούρτι.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X