Γυναίκα

Τι κάνει ένα παπούτσι άνετο και σίγουρο στο περπάτημα

Τι κάνει ένα παπούτσι άνετο και σίγουρο στο περπάτημα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γιατί κάποια παπούτσια είναι πραγματικά άβολα και κουραστικά; Το πρώτο θέμα είναι το τακούνι και το δεύτερο ο τρόπος που «πατά» η φτέρνα.

Καλοσχεδιασμένο παπούτσι; Οι πιο χρήσιμες γνώσεις που διαβάσατε ποτέ!

Σε αυτό το άρθρο σκοπεύουμε να αναλύσουμε μερικές από τις βασικές παραμέτρους ενός καλοσχεδιασμένου παπουτσιού και γιατί ορισμένα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι πιο άνετα από άλλα.

Πάχος της φτέρνας

Αυτό δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε. Όσο πιο χοντρό είναι το τακούνι τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του παπουτσιού στο έδαφος. Η μεγαλύτερη επιφάνεια της φτέρνας συσχετίζεται με αυξημένη σταθερότητα, συνολική άνεση και μειωμένη κούραση του σώματος.

Σε ένα καλό παπούτσι το σημείο που ενώνεται η φτέρνα με το τακούνι πρέπει να είναι από ισχυρό υλικό, ώστε να αντέχει το ανθρώπινο βάρος και να διευκολύνει το περπάτημα. Όταν η περιοχή της άκρης της φτέρνας είναι πολύ μεγάλη βελτιώνεται η σταθερότητα.

Τοποθέτηση της φτέρνας

Αυτό είναι κάτι που οι περισσότερες γυναίκες δεν λαμβάνουν υπόψη όταν αγοράζουν τα παπούτσια τους και είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα όταν αγοράζουν ψηλά τακούνια.

Το τακούνι του παπουτσιού πρέπει να τοποθετείται κεντρικά κάτω από το οστό της φτέρνας και σε ευθεία με την άρθρωση του αστραγάλου. Αποφύγετε να αγοράζετε παπούτσια με το τακούνι πολύ πίσω!

Όταν το πίσω μέρος του παπουτσιού κάθεται στο πίσω μέρος του οστού τής φτέρνας ωθεί όλο το βάρος προς τα εμπρός, κάτι που μάλλον δυσκολεύει το περπάτημα.

Εάν η φτέρνα του παπουτσιού «κάθεται» στο πίσω μέρος του οστού της φτέρνας αντί στο κέντρο, το βάρος του σώματος θα ωθηθεί προς τα εμπρός προκαλώντας πρόωρο πόνο στα δάχτυλα και στην καμάρα του ποδιού.

Επιπλέον, το πάνω μέρος του σώματος θα έχει μεγαλύτερη κλίση προς τα εμπρός και τα γόνατα θα κρατούνται σχεδόν πάντα σε λυγισμένη θέση επιδεινώνοντας τη μυϊκή κόπωση ιδιαίτερα στον τετρακέφαλο.

Η ικανότητα να βάζετε βάρος μέσω της φτέρνας και να ξεκουράζεται το πόδι μειώνεται δραστικά. Θα επηρεάσει τον τρόπο βάδισης και αντί για μια φυσική δράση στην κίνηση φτέρνα-δάχτυλα, θα αναγκαστείτε να περπατάτε με το πόδι να προσγειώνεται επίπεδα. Μια συσσωρευτική ενέργεια, πολύ άβολη και καθόλου κολακευτική!

Ύψος τακουνιού

Όσο υψηλότερα βρίσκεται η φτέρνα τόσο περισσότερο βάρος ρίχνεται στο μπροστινό μέρος του ποδιού και γενικά μειώνεται η άνεσή του και αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού.

Αλλά ένα μικρό τακούνι περίπου 3-5 εκατοστών είναι στην πραγματικότητα πιο άνετο από το εντελώς επίπεδο καθώς τοποθετεί τη λεκάνη σε μια πιο χαλαρή θέση και μειώνει τη μυϊκή κόπωση.

Τακούνια με τακούνια 5-8 εκ. χρησιμοποιούνται γενικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και στο γραφείο. Αλλά οι ειδικοί δεν συνιστούν να περπατήσετε τεράστιες αποστάσεις σε αυτό το ύψος τακουνιού.

Οτιδήποτε πάνω από ένα τακούνι 8 εκατοστών είναι γενικά για νυχτερινές εκδηλώσεις ή πάρτι. Βεβαιωθείτε ότι θα σας αφήσουν έξω  από την πόρτα του χώρου και ότι υπάρχει σημείο να καθίστε, εάν σκοπεύετε να φορέσετε παπούτσια με αυτό το ύψος τακουνιού.

Μια πλατφόρμα θα αντισταθμίσει το ύψος ενός τακουνιού και θα βελτιώσει την άνεση στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Ωστόσο, αλλάζει την πλήρη εμφάνιση του παπουτσιού.

Όσο όμορφα κι αν είναι τα λεπτά τακούνια, δεν είναι πραγματικά σχεδιασμένα για να περπατάτε για μεγάλες χρονικές περιόδους ή απόσταση. Κρατήστε τα για δείπνο ή κοκτέιλ πάρτι όπου γνωρίζετε ότι έχετε πρόσβαση σε μια καρέκλα.

ΠΗΓΗ: womanidol

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X