Καιρός

Καιρός σήμερα: Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο

Καιρός σήμερα: Προειδοποίηση από Αρναούτογλου και Καλλιάνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Καιρός σήμερα: Ο ουρανός σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχίσει να χαρακτηρίζεται και σήμερα (7/9) από νεφώσεις, που μπορεί να φέρουν κάποιες τοπικές βροχές, αλλά κυρίως θα είναι μουντός, με τους ανέμους αρκετά ισχυρούς, προτού το σκηνικό αλλάξει και επιστρέψουμε στα 35άρια, με την καλή είδηση να έρχεται πάντως από τον Θοδωρή Κολυδά για τον χειμώνα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 με 30 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 μποφόρ, στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα η ελάχιστη θερμοκρασία).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό πρόσκαιρα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 6-7 μποφόρ, πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 27-28 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία).

Από πότε περιμένουμε… επιστροφή της ζέστης για τον Αρναούτογλου

Χωρίς αξιόλογες μεταβολές την Τετάρτη ο καιρός με τους βόρειους ανέμους να παραμένουν ισχυροί. Σύμφωνα με το δελτίο καιρού του Σάκη Αρναούτογλου από το πρωί της Τετάρτης θα έχουμε ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Συννεφιές θα έχουμε στην κεντρική Μακεδονία, στην B.Στερεά και Εύβοια.

Από το μεσημέρι η συννεφιά θα κατακερματιστεί και στα ορεινά της Θεσσαλίας σε Ήπειρο και Μακεδονία ίσως έχουμε κάποιες μπόρες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και στα 4-5 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία 28 στην ηπειρωτικά και στο Ιόνιο στους 31.

Στην Αττική, θα έχουμε ηλιοφάνεια από το πρωί και κάποιες συννεφιές στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν συννεφιές το πρωί και μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 17 έως 26 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα έχουμε όλη την ημέρα ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πέφτουν σιγά σιγά. Στο Αιγαίο θα έχουν ένταση 6-7 μποφόρ αλλά θα έχουν τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασια στους 27-29 βαθμούς.

Την Παρασκευή επίσης θα έχουμε ήλιο παντού και περαιτέρω πτώση των ανέμων στα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιάδες στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στους 28-29 βαθμούς.

Το Σάββατο θα έχουμε σύννεφα μόνο στη δυτική Ελλάδα και κάποιες μικρής έντασης μπόρες. Η υγρασία θα είναι πλέον έντονη λόγω των νιοτοδυτικών ανέμων. Η θερμοκρασία στους 33 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και κάποια λίγα σύννεφα στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία στους 33-34 βαθμούς και τοπικά στους 35 βαθμούς.

Βελτίωση βλέπει ο Καλλιάνος

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σήμερα, αφού στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Τοπικές νεφώσεις που θα δώσουν ασθενείς βροχές θα έχουμε στην Στερεά Ελλάδα, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα κεντροβόρεια τμήματα της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 8 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία από 20 – 30 βαθμούς και τους ανέμους στα 5 – 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 27 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από 2 – 4 μποφόρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X