Καιρός

Θοδωρής Κολυδάς: Πώς εξηγείται η διαφορά 16 βαθμών Κελσίου μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας

Θοδωρής Κολυδάς: Πώς εξηγείται η διαφορά 16 βαθμών Κελσίου μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Yψηλές θερμοκρασίες για την εποχή που θα φτάσουν την Τρίτη έως τους 30 βαθμούς Κελσίου, όμως δεν θα είναι σε πολλές περιοχές της χώρας, σε αντίθεση με δημοσιεύματα αναφέρει ο επικεφαλής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς και αναφέρεται στις μεγάλες διαφορές στη θερμοκρασία μεταξύ βόρειας και νότιας Ελλάδας.

Ο ίδιος σημειώνει πως τα τριαντάρια στη θερμοκρασία «θα περιοριστούν κυρίως στην Κρήτη, ή εκεί όπου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και πάλι οι τοπικά ενισχυμένοι καταβατικοί άνεμοι τύπου Foen».

Αναλυτικά η ανάρτηση

ΒΟΡΡΑΣ vs ΝΟΤΟΣ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Πολλές φορές έχουμε δει ανάλογες διαφορές ή ακόμη και μεγαλύτερες των 16°C μεταξύ της Βορειοδυτικής Ελλάδος και Νοτίων Νησιωτικών περιοχών, ειδικά στις περιπτώσεις όπου επικρατούν ισχυροί καταβατικοί νότιοι άνεμοι. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε κάτι «πρωτοφανές» , όπως λ.χ. για τους σημερινούς 28 °C στο Ηράκλειο και τους 11 με 12°C στα βορειοδυτικά .

Αύριο Τρίτη μπορεί να πιάσουμε ακόμη και υψηλότερες τιμές (τα 30αρια) ,αλλά δεν θα είναι πολλά , όπως αναφέρονται στον τύπο. Οι τιμές αυτές θα περιοριστούν κυρίως στην Κρήτη, ή εκεί όπου σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και πάλι οι τοπικά ενισχυμένοι καταβατικοί άνεμοι τύπου Foen

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X