Κοινωνία

25η Μαρτίου: Εικόνες από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

25η Μαρτίου: Εικόνες από τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μεγαλοπρέπεια διεξήχθη τη Δευτέρα η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Στις 10:55 έγινε η κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στις 11:00 ξεκίνησε η παρέλαση τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εορτασμός άρχισε με τους 21 κανονιοβολισμούς από τον Λυκαβηττό, αλλά και την έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης από τους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς συνοδεία της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου.

Στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, τις εντυπώσεις «έκλεψαν» τα οχήματα του Μηχανοκίνητου Πεζικού, που αποτελεί τον πλέον αποφασιστικό παράγοντα επιτυχίας στο πεδίο της μάχης µε την πολυπλοκότητα των αποστολών που μπορεί να αναλάβει. Καταστρέφει και αιχμαλωτίζει τις εχθρικές δυνάμεις με πυρά, κίνηση και κρούση ενεργώντας ημέρα και νύχτα, με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, επί παντός εδάφους.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα εμφανίστηκαν και τα αεροσκάφη Rafale, F-4 PHANTOM, M-346. Μάλιστα, τα Rafale και τα F-16 Viper είναι τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη που διαθέτει η Ελλάδα, τα οποία πέταξαν πάνω από την Αθήνα λόγω του εορτασμού της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης, στις 25 Μαρτίου 1821. Τα πρώτα Α/Φ Μ-346 παραλήφθηκαν τον Μάιο του 2023, με σκοπό την παροχή προκεχωρημένης και επιχειρησιακής εκπαίδευσης και ήδη, αυτή τη στιγμή, εκπαιδεύονται σε αυτά οι πρώτοι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Δείτε εικόνες:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X