Κοινωνία

Αγία Παρασκευή ξυλοδαρμός 14χρονου: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δράστες – Δίωξη και στους γονείς (βίντεο)

Αγία Παρασκευή ξυλοδαρμός 14χρονου: Ποινική δίωξη για κακούργημα στους δράστες – Δίωξη και στους γονείς (βίντεο)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και τέσσερα πλημμελήματα ασκήθηκε στους τέσσερις δράστες για το άγριο bullying του 14χρονου μαθητή στην Αγία Παρασκευή.

Πιο αναλυτικά, κατηγορούνται για ληστεία από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, και για απλή σωματική βλάβη από κοινού, παράνομη βία από κοινού, παράβαση του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Οι 4 κατηγορούμενοι θα κληθούν από τον ανακριτή ανηλίκων σε απολογία.

Την ίδια ώρα ασκήθηκε δίωξη και στους γονείς των δραστών, για παραμέληση ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος.

 

Μετά το άγριο bullying και το σοκ που υπέστη, ο 14χρονος μαθητής επέστρεψε στο σχολείο του, στην Αγία Παρασκευή, με τον δικηγόρο του να αναφέρεται σε ένα στοιχείο της υπόθεσης που προκαλεί εντύπωση.

Επέστρεψε στο σχολείο ο 14χρονος

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Αλέξανδρος Μαζαράκης, δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, ανέφερε ότι «το παιδί έχει υποστεί ένα τεράστιο σοκ», και πρόσθεσε ότι ο 14χρονος πήγε χθες στο σχολείο, ενώ έκανε λόγο για μια μικρή νίκη.

«Το συζητήσαμε με τους γονείς και ειδικούς και καταλήξαμε ότι πρέπει να πάει, διότι έπρεπε να κερδίσει αυτή τη μικρή νίκη, να μην υποχωρήσει εκείνος από την όποια κανονικότητα της ζωής του» εξήγησε.

«Εκείνο που μας κάνει εντύπωση σε όλους είναι η απουσία γονέων και παιδιών. Η αστυνομία τους αναζητεί. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία. Μέχρι στιγμής είναι άφαντοι.

Εγώ καταλαβαίνω τον κάθε γονέα […] Αναζητήθηκαν στις διευθύνσεις τους και σε κάποια εξοχικά… Δεν βρίσκονται πουθενά. Η ενημέρωση που είχαμε από το σχολείο χθες είναι ότι είναι άρρωστο με Covid το παιδί και δεν θα πάει. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί να είναι αλήθεια, μπορεί να είναι και μια πρόφαση» ανέφερε.



Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X