Κοινωνία

Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου -Το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ

Αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου -Το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Δεν είναι δυνατόν να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους» είπε η μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου μιλώντας στο radio1d.gr, .

Πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που ο Πακιστανός, Αχμέτ Βακάς, ο οποίος εργάζονταν σε τουριστική επιχείρηση στην Πάρο, βίασε και βασάνισε τη 15χρονη τότε Μυρτώ.

Στην απολογία του ο δράστης είχε πει «περνούσα τον δρόμο και καθόταν μια κοπέλα. Την είδα πρώτη φορά. Στην αρχή σκέφτηκα να της κλέψω το κινητό και μετά σκέφτηκα να τη βιάσω. Εκανε σκηνικό για να το κρατήσει. Γλιστρήσαμε στις πέτρες και πέσαμε μαζί κάτω…

Το κινητό έπεσε δίπλα μας. Πιαστήκαμε στα χέρια. Εγώ λίγο την έσπρωξα. Μετά της έβγαλα τα ρούχα για να μην με ακολουθήσει. Πήγα να φύγω και με τράβηξε με το πόδι της. Έπεσα, είδα την πέτρα, την άρπαξα και την πέταξα γύρω μου, αφού γύρισα και την κοίταξα. Η πέτρα έπεσε στο μάτι της. Δεν ήθελε, με το ζόρι τη βίασα. Με το ένα χέρι την κρατούσα από τον λαιμό και με το άλλο έκανα αυτό το πράγμα.».

Όπως ανέφερε η μητέρα της Μυρτώς, το ελληνικό κράτος δεν φροντίζει την Μυρτώ και δεν αναλαμβάνει την αποκατάσταση της υγείας και την ιατροφαρμακευτική της περίθαλψη.

«Το κράτος έχει δώσει ένα επίδομα στη Μυρτώ 730 ευρώ το μήνα, το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τα στοιχειώδη της θεραπείας», είπε η μητέρα της και τόνισε ότι το παιδί της κάνει καθημερινές θεραπείες και λαμβάνει φάρμακα προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή.

Επιπλέον η μητέρα της Μυρτώς είπε, ότι κινήθηκε δικαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου και θα πάει μέχρι τέλους το δικαστικό αγώνα… «Δεν είναι δυνατόν να αδιαφορεί το κράτος για τη Μυρτώ και να μην της παρέχει τα αναγκαία. Έχουμε και δικαιώματα, όχι μόνο υποχρεώσεις και αυτά διεκδικώ με την αγωγή κατά του κράτους».

Η κ. Κοτρώτσου εξήγησε πως αυτή τη στιγμή η Μυρτώ επιβιώνει λόγω της συνεισφοράς ιδιωτών, καθώς το κράτος αδιαφορεί πλήρως.

Οι αρμόδιοι της είπαν ότι αν ήταν Έλληνας ο δράστης θα ήταν διαφορετική η κατάσταση, επειδή όμως είναι Πακιστανός ο θύτης και η χώρα του δεν έχει υπογράψει κάποια διμερή σύμβαση με την Ελλάδα, το κράτος δεν μπορεί να αναλάβει τα ιατρικά έξοδα της Μυρτώς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X