Κοινωνία

Αγωνία για την τραυματισμένη φάλαινα: Βγήκε στα ρηχά νερά του Σαρωνικού – Κινητοποίηση για να σωθεί

Αγωνία για την τραυματισμένη φάλαινα: Βγήκε στα ρηχά νερά του Σαρωνικού – Κινητοποίηση για να σωθεί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε νησί στον Σαρωνικό εντοπίστηκε η φάλαινα που εγκλωβίστηκε χθες τραυματισμένη σε παραλία του Αλίμου και νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι αφέθηκε ελεύθερη στα ανοιχτά να κολυμπήσει.

Το Ελληνικό Κέντρο Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων» σε ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνει τα εξής: «Ειδοποιήθηκε άμεσα από το τοπικό Λιμεναρχείο η Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ μαζί με τον ΑΡΙΩΝ για την επαναπροσάραξη του ίδιου Ζιφιού σε νησί του Σαρωνικού. Η Ομάδα διάσωσης Κτηνιάτρων και εθελοντών των Αθηνών ανταποκρίνεται στο σημείο. Παρακαλούμε μην παρενοχλείτε το θηλαστικό».

Όπως ανέφερε η Ευγενία Σκούτζου κτηνίατρος και μέλος του ερευνητικού κέντρου διάσωσης και περίθαλψης κητωδών «Αρίων», μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, η νεαρή φάλαινα εθεάθη στη Σαλαμίνα.

Όπως είπε, η φάλαινα δεν φαίνεται τόσο ταλαιπωρημένη και αφυδατωμένη όσο χθες, δείχνει καλύτερα, και υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να επιβιώσει.

Εντούτοις, τόνισε ότι η φάλαινα έχει βγει προς τα έξω και έχουν κινητοποιηθεί εθελοντές, ομάδες διάσωσης και το Λιμενικό και παρακολουθούν τις κινήσεις της.

Νωρίτερα, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στο οποίο επέβαινε κτηνίατρος, συνοδεία περιπολικού σκάφους, η φάλαινα οδηγήθηκε στην ανοικτή θάλασσα, σύμφωνα με οδηγίες καθηγήτριας του ΑΠΘ, όπου και αφέθηκε ελεύθερη να κολυμπήσει.

Η φάλαινα έφερε μικρό τραύμα στο ρύγχος και τής προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ διενεργήθηκαν και ιατρικές εξετάσεις.

«Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φλοίσβου από το Κέντρο Άμεσης Δράσης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για εντοπισμό εγκλωβισμένου κητώδους στα αβαθή στην παραλία ”ΕΔΕΜ” Παλαιού Φαλήρου. Άμεσα ενημερώθηκε το ερευνητικό κέντρο διάσωσης και περίθαλψης κητώδων και στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φλοίσβου, περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης με ιδιώτες δύτες καθώς και κτηνίατρος» αναφερεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Το πρωί της Παρασκευής(28/1), εθελοντές κτηνίατροι του Ελληνικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Θαλάσσιων Θηλαστικών «Αρίων», ειδοποιήθηκαν από το Λιμενικό για να βοηθήσουν τη μικρή φάλαινα που βρέθηκε να κείτεται στην παραλία του Αλίμου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X