Θέμα

Αγρότες: Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Τρακτέρ και συνθήματα έξω από τη Βουλή (pics)

Αγρότες: Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα – Τρακτέρ και συνθήματα έξω από τη Βουλή (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Βούλιαξε» το Σύνταγμα από τους αγρότες που έφτασαν με τα τρακτέρ τους από όλες περιοχές της Ελλάδας το απόγευμα της Τρίτης (20/2/2024) στο κέντρο της Αθήνας, με σημαίες, κόρνες, πανό και τον κόσμο να τους χειροκροτά στο πέρασμά τους.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ύστερα από αρκετές εβδομάδες αγώνα στα μπλόκα σε εθνικές οδούς, λιμάνια και τελωνεία κορυφώνονται με το συλλαλητήριο που ξεκίνησε στις 18:30. Έξω από τη Βουλή ακούγονται συνθήματα όπως «χωρίς εμάς, τι θα φας;», «μείωση του κόστους παραγωγής σημαίνει μείωση των τιμών στα ράφια» και «no farmers, no food, no future».

Εκτός από τα τρακτέρ, συνάδελφοί τους, ήρθαν στην πρωτεύουσα με δεκάδες λεωφορεία, αγροτικά αυτοκίνητα και πλοία. Στο πλευρό των αγροτών στέκονται μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί καθώς, την ίδια ώρα με το αγροτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και πανεκπαιδευτικό.

Αγρότες: Εικόνες από την «επέλαση» των τρακτέρ στο Σύνταγμα

Ξεχωριστή είναι η παρουσία των Θεσσαλών αγροτών που ζητούν ολοκληρωμένο σχέδιο υποδομών και αντιπλημμυρικής εργασίας, μετά τον Daniel.

Στο αγροτικό συλλαλητήριο συμμετέχουν και πολίτες δείχνοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, ενώ το «παρών» δίνουν επίσης βουλευτές και στελέχη από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Πλεύσης Ελευθερίας. Στο συλλαλητήριο βρέθηκαν και οι πρόεδροι των κομμάτων τους Στέφανος Κασσελάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δείτε εικόνες από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X