Θέμα

«Agrotica»- Θεσσαλονίκη: «Απόβαση» αγροτών με τα τρακτέρ στο κέντρο – Το… φέρετρο στην καρότσα (vid)

«Agrotica»- Θεσσαλονίκη: «Απόβαση» αγροτών με τα τρακτέρ στο κέντρο  – Το… φέρετρο στην καρότσα (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Agrotica»- Θεσσαλονίκη: Αγρότες από περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας διαμαρτύρονται με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Λίγο μετά τις 10:30, πάνω από 250 τρακτέρ μπήκαν στη Λεωφόρο Νίκης και παρατάχθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, ένα από τα αγροτικά οχήματα, είχε στην καρότσα του ένα μαύρο φέρετρο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο οι αγρότες να εκφράσουν την αγανάκτησή τους σε όλα όσα αντιμετωπίζουν καθημερινά, τα οποία οδηγούν τον κλάδο τους -όπως λένε- στον θάνατο.

Οι αγρότες επιθυμούν να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, εκφράζοντας τα ζητήματα του κλάδου τους.

Οι αγρότες που βρίσκονται εδώ και μέρες στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής αλλά και την αδιαφορία -όπως λένε- της κυβέρνησης για τον πρωτογενή τομέα, προχωρούν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους σήμερα με αφορμή την μεγάλη αγροτική έκθεση «Agrotica», που ξεκινά σήμερα, όπως σημειώνει το thestival.gr.

Τη συμπαράσταση τους στην κινητοποίηση των αγροτών εκφράζουν ψαράδες από τη Μηχανιώνα, οι οποίοι παρέταξαν από το πρωί τις μηχανότρατες τους ανοιχτά της παλιάς παραλίας και υποδέχθηκαν το κονβόι των τρακτέρ με κόρνες και πυρσούς.

Οι αγρότες ακινητοποίησαν τα τρακτέρ τους στη νότια πύλη της ΔΕΘ, προκειμένου να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X