Κοινωνία

Ανθρώπινη ασπίδα για να σώσουν σπίτι οικογένειας με παιδί ΑΜεΑ που βγήκε σε πλειστηριασμό

Ανθρώπινη ασπίδα για να σώσουν σπίτι οικογένειας με παιδί ΑΜεΑ που βγήκε σε πλειστηριασμό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το απάνθρωπο πρόσωπο της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης που αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες στο έλεος των κορακιών. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να βρεθούν στο δρόμο μητέρα με παιδί με αναπηρία, αφού επιχειρείται η έξωση τους από το σπίτι τους στα Πετράλωνα.

Στην οδό Τιμοδήμου 13 στα Άνω Πετράλωνα αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες αλληλέγγυοι, βάζοντας ανθρώπινη «ασπίδα» μπροστά από το σπίτι για να αποτρέψουν το ξεσπίτωμα της οικογένειας από την κατοικία τους.

O νέος ιδιοκτήτης, απέκτησε το σπίτι σε πλειστηριασμό, στον οποίο είχε προχωρήσει η πιστώτρια τράπεζα. Πρόκειται για προσφυγική κατοικία, ο πλειστηριασμός της οποίας έγινε πέρυσι. Προς το παρόν έχουν γίνει δύο δικαστήρα και στο ένα εξ αυτών έχει δικαιωθεί η οικογένεια, ενώ εκκρεμεί το επόμενο για το 2025.

Η οικογένεια που βίωσε πριν ένα χρόνο την απώλεια του πατέρα, δυσκολεύτηκε να ανταποκριθεί στις δανειακές απαιτήσεις. Ο επόμενος ιδιοκτήτης του σπιτιού απαιτεί τώρα να μπει στο ακίνητο και έτσι προχωρά στην έξωση της οικογένειας, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Ήδη βρίσκεται πολύς κόσμος στο σημείο, αφού άμεσα ανταποκρίθηκαν οι κάτοικοι και οι φορείς. Αλληλέγγυοι συνεχίζουν να φτάνουν στο σημείο, με σκοπό να αποκλείσουν την έξωση της ευπαθούς οικογένειας.

Σημειώνεται πως ο δήμος Αθηναίων δεν έχει παρέμβει, παρά το γεγονός ότι οφείλει να προστατέψει τους ευάλωτους πολίτες που μέσα σε λίγες ώρες μπορεί να βρεθούν στον δρόμο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X