Κοινωνία

Απεργία 10 Ιουνίου: Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία

Απεργία 10 Ιουνίου: Πώς θα κινηθούν μετρό, ηλεκτρικός, λεωφορεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις 10 Ιουνίου τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, έχουν ανακοινώσει πως σκοπεύουν να απεργήσουν προκειμένου να προασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου τους.

Σε δύο ημέρες από σήμερα αναμένεται κυκλοφορικό κομφούζιο καθώς όσοι θα επιθυμούν να μετακινηθούν για τις δουλειές και τις λοιπές υποχρεώσεις τους θα πρέπει αναγκαστικά να πάρουν είτε το ΙΧ αυτοκίνητό τους, είτε να κυκλοφορήσουν με λεωφορείο ή ταξί.

Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν το μετρό, ο ηλεκτρικός, τα τραμ και τα τρένα. Τα δε λεωφορεία θα κυκλοφορούν μεταξύ 9:00 και 21:00.

Η ΣΤΑ.ΣΥ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Τα Σωματεία Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ, ενώνοντας τη φωνή τους και τις δυνάμεις τους με όλους τους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα, συμμετέχουν στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 10 Ιουνίου 2021, και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει το αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό νομοσχέδιο, που οδηγεί στην καταστρατήγηση του 8ωρου, στην υπονόμευση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, της ίδιας της απεργίας».

Στη συνέχεια η ΣΤΑ.ΣΥ εξηγεί πως απεργεί και διαδηλώνει ενάντια: Στην κατάργηση του 8ώρου στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Συγχρόνως εναντιώνεται η ΣΤΑ.ΣΥ στην αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

Τέλος, υπογραμμίζει ότι «το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί να δώσει ένα νέο συντριπτικό χτύπημα στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, που όλα τα τελευταία χρόνια της κρίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των πολιτικών όλων των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας».

Καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις προκειμένου να μειωθεί η ταλαιπωρία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X