Επιλογές

Αποπέμπεται ο Αρχιεπισκόπος Αμερικής Δημήτριος με απόφαση Βαρθολομαίου

Αποπέμπεται ο Αρχιεπισκόπος Αμερικής Δημήτριος με απόφαση Βαρθολομαίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα βήμα πριν από την απομάκρυνση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου βρίσκεται το Φανάρι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου που θα συνεδριάσει από την Τρίτη 27 Νοεμβρίου ως την Πέμπτη 29/11.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει καλέσει τον κ. Δημήτριο να υποβάλει την παραίτησή του και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, συναντήθηκαν μυστικά στη Γενεύη την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Ο Βαρθολομαίος επιδίωξε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Αμερικής για να τον πείσει να παραιτηθεί, ωστόσο έλαβε την αρνητική απάντηση του 90χρονου Αρχιεπισκόπου. Πλέον δύο τρόποι μένουν για να απομακρυνθεί από τη θέση του.

Είτε θα δεχθεί την πατριαρχική παράκληση να υποβάλει την παραίτησή του και θα προαχθεί σε γεροντική μητρόπολη του οικουμενικού θρόνου είτε θα αποπεμφθεί και θα είναι απλά τέως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικρατέστερος διαδοχος του κ. Δημητρίου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής, είναι ο μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X