Κοινωνία

Ασφαλιστικό: Οι οφειλές θα συμψηφίζονται και με την επικουρική σύνταξη

Ασφαλιστικό: Οι οφειλές θα συμψηφίζονται και με την επικουρική σύνταξη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συμψηφισμό των οφειλών με την επικουρική σύνταξη ή το εφάπαξ που χορηγεί το ΕΤΕΑΕΠ προβλέπει διάταξη του σχεδίου νόμου του νέου Ασφαλιστικού, το οποίο βεβαίως έρχεται και με… ψιλά γράμματα. Όλα όσα προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)».

Το νέο Ασφαλιστικό και οι οφειλές

Ειδικότερα όπως αναφέρεται ότι οφειλές προς το ΕΤΕΑΕΠ των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης ή εφάπαξ παροχής από το ΕΤΕΑΕΠ αποσβένονται με συμψηφισμό με τις συντάξεις και την εφάπαξ παροχή που δικαιούνται από το ΕΤΕΑΕΠ.

Εάν ο οφειλέτης αποβιώσει, οι οφειλές του προς το ΕΤΕΑΕΠ συμψηφίζονται με τυχόν οφειλόμενες σε αυτόν και στους νόμιμους κληρονόμους του αναδρομικές παροχές, προς απομείωση του χρέους, ενώ το υπόλοιπο ποσό αναζητείται από αυτούς κατά την κληρονομική τους μερίδα, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Ιδού οι μεγάλοι κερδισμένοι των φετινών φορολογικών δηλώσεων!

Σε περίπτωση που μεταξύ των κληρονόμων υπάρχουν πρόσωπα, τα οποία έλκουν δικαίωμα σε σύνταξη ή εφάπαξ παροχή από τον οφειλέτη, το ανεξόφλητο ποσό της οφειλής παρακρατείται από το σύνολο των συντάξεων και της εφάπαξ παροχής που τους μεταβιβάζονται ή τους καταβάλλονται, κατά το ποσοστό της σύνταξης ή του εφάπαξ που δικαιούνται από το ΕΤΕΑ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X