Κοινωνία

Αστυνομικός πληροφοριοδότης των παράνομων κυκλωμάτων της Μυκόνου

Αστυνομικός πληροφοριοδότης των παράνομων κυκλωμάτων της Μυκόνου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πληροφοριοδότη στην αστυνομία φαίνεται πως είχαν τα κυκλώματα που λυμαίνονται τη Μύκονο και είχαν επιδοθεί σε «όργιο» αυθαιρεσιών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Mega, στο κινητό αστυνομικού φέρεται να εντοπίστηκαν SMS με τα οποία ειδοποιούσε επιχειρηματίες ότι κλιμάκια των αρχών θα προέβαιναν σε ελέγχους.

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει σχηματίσει τα τελευταία 24ωρα δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στο νησί, γιατί σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν επιβεβαιωθεί μέσω δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, έστελνε τα επίμαχα μηνύματα σε επιχειρηματίες προειδοποιώντας τος για τους ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό στο σπίτι του ενώ φαίνεται πως προσπάθησε να το δικαιολογήσει με το γεγονός πως συγγενικό του πρόσωπο είναι τροφοδότης καταστημάτων με ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Δεδομένο όμως θεωρείται το γεγονός πως έχουν βρεθεί στοιχεία πως ειδοποιούσε καταστηματάρχες για επικείμενους ελέγχους από αστυνομικούς και ενεπλάκη σε υπόθεση διαφθοράς. Ο αστυνομικός κατάγεται από τη Βόρεια Ελλάδα ενώ το συγγενικό του πρόσωπο πουλάει ναργιλέδες στα καταστήματα της Μυκόνου.

«Από εκεί να καταλάβετε ότι λειτουργεί μια εγκληματική οργάνωση γιατί οι εργοδότες τους παρά τον ντόρο που έχει δημιουργεί, παρά το γεγονός πως βλέπει να ασχολείται ο πρωθυπουργός με την υπόθεση, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αυτοί παράλα αυτά έστειλαν εργάτες να σηκώσουν αυθαίρετα», λένε κάτοικοι του νησιού.

Οι αυθαίρετες κατασκευές που κατά τους επιθεωρητές πρέπει να κατεδαφιστούν, φέρεται να ξεπερνούν τα 500 τετραγωνικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και νέα εισαγγελική παρέμβαση για αιφνίδιους ελέγχους σε αυθαίρετα.

Πρόστιμο… 33 εκατομμυρίων

Στην περίπτωση του υπερπολυτελούς beach bar στον Πάνορμο, φαίνεται πως οι αυθαιρεσίες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, με τους επιθεωρητές να επιβάλουν πρόστιμο 22 εκατομμύριων για την ανέγερση και 11 εκατομμύριων για τη διατήρηση του αυθαιρέτου, σύνολο 33 εκατομμύρια ευρώ, ίσως ένα από τα υψηλότερα που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας.

«Δε γίνεται να εφαρμόζονται στη Μύκονο τα πρόστιμα της υπόλοιπης Ελλάδας γιατί για κάποιους επιχειρηματίες τα ποσά αυτά είναι έσοδα μιας βραδιάς».

Ο κύριος Ψάρρος, ο οποίος στα μέσα Μαρτίου είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού, σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει πως οι 8 στις 10 υποθέσεις που αναλαμβάνουν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία αφορούν πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

«Το χτύπημα προέρχεται από εκεί λόγω κάποιων υποθέσεων που διαχειρίζομαι τώρα. Υπάρχει ένα καθεστώς εκεί στη Μύκονο που λειτουργεί με δικούς του κανόνες».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X